Ds. Visser biedt excuses aan voor gevolgen van preek over Openbaring, intentie van preek blijft overeind

Ds. Visser heeft zijn excuses aangeboden voor wat zijn preek aanrichtte die hij recent in Middelburg over Openbaring 13 hield. Dat meldt het RD. Hij legde daarbij een link tussen Openbaring 13 en wat er op dit moment in de wereld gebeurt m.b.t. de coronacrisis.

In een nieuwsbrief van Company of Preachers dat onder het IZB-Areopagus centrum valt, schrijft hij: „Ik besteedde te uitgebreid aandacht aan allerlei speculatieve theorieën, met een soms onzorgvuldige woordkeus, die ook leidde tot een ongelukkige verspreking (WHO/WEF).

De preek voedde op bepaalde momenten sterker angst en verwarring, dan dat ze de gemeente plaatste in de vrijheid en de vreugde van het van-Christus-zijn. Waar mijn preek vormen van complotdenken in de kaart heeft gespeeld, betreur ik dat zeer en ik neem daar bij deze afstand van.

Als ik de suggestie heb gewekt dat we de ernst van Covid-19 kunnen bagatelliseren: dat was allerminst mijn bedoeling. Daarom bied ik mijn excuses aan, aan iedereen die deze preek pijn, verwarring of anderszins schade heeft berokkend. Ik trek er lering uit.”

Intentie blijft overeind staan
Hoewel ds. Visser dus aangeeft de gevolgen van zijn preek te betreuren, zegt hij tegelijkertijd wel dat de intentie die hij met zijn preek had, overeind blijft staan. Ds. Van Ekris die de nieuwsbrief samenstelde, zegt: “Paul wilde vanuit het visioen in Openbaring duiden hoe wij ons hebben te verhouden tot de wereld waarin wij nu leven.

Daaraan ligt de overtuiging ten grondslag dat dit visioen ook in deze tijd zeggingskracht heeft. De machten en krachten die in Openbaring 13 worden ontmaskerd, zijn vandaag nog steeds werkzaam.”

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen