Durf risico’s te nemen en ontdek de autoriteit die Jezus je heeft gegeven

“Het is de gevaarlijkste plek om te zijn, maar ook de geweldigste.”

In een aflevering van het programma Supernatural Life met Patricia King deelt Robby Dawkins een krachtige boodschap over het nemen van risico’s voor Jezus Christus. Geloof is een stap naar voren doen voor Zijn glorie en verwachten dat Hij in beweging komt. Het gaat om het nemen van risico’s.

“Geloof is een stap, het is in beweging komen” zei Robby. “Als ik een stap zet en uitstap in geloof, dan doe ik dat alsof ik er vanuit ga dat God zal komen opdagen.”

Vaak overwinnen de angsten en twijfels die we over onszelf hebben, het van ons geloof. Ze weerhouden ons er dan van risico’s te nemen. Het staat echter duidelijk in de Bijbel dat Jezus wil dat we vrijmoedig het evangelie gaan delen.

“Alles binnenin ons zegt ons om ons terug te trekken en het zekere voor het onzekere te nemen. Ga maar niet, je wilt iemands geloof niet schaden, wees voorzichtig, doe rustig aan. Maar toch is dat precies het tegenovergestelde van wat Jezus ons vertelt te doen. Hij zegt dat we naar buiten moeten treden en uit moeten stappen”, legt Robby uit.

Verken je autoriteit
Christus heeft je alle macht gegeven in hemel en op aarde. Je hebt dezelfde autoriteit als Jezus Christus, omdat Hij in je leeft. Het is tijd om die autoriteit te gaan verkennen. Ook als dat betekent risico’s nemen en uit je comfortzone stappen.

“Ontdek de autoriteit die Christus je heeft gegeven … Door het nemen van risico’s, door uit te stappen, onderzoek je dat.” Je bent geboren om een ​​overwinnaar en een strijder van het geloof te zijn. Vertrouw op de kracht van Christus die in je is.

“Wanneer je de uitdrukking gebruikt: ‘De veiligste plaats is in het centrum van Gods wil’, is dat niet helemaal waar”, zegt Robby. “Het is de gevaarlijkste plek om te zijn, maar het is de meest opwindende plek, de plek waar je het meest tot leven komt. Ik vind het niet erg om te sterven in het centrum van Gods wil, omdat ik daarvoor geboren ben. Jij bent daarvoor geboren.”

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen