Edward organiseert met team grote openluchtdienst in Hulshorst: “Ook niet-kerkelijken vinden het tof”

Edward van der Weerd heeft samen met twee broers en drie vrienden de schouders gezet onder een grote openluchtdienst in het Gelderse Hulshorst. Dit wordt aanstaande zondag 1 november gehouden. Edward ziet dat juist deze tijd grote kansen met zich meebrengt. “Ik merk dat het evangelie relevanter is dan ooit. Mensen hebben veel vragen en staan veel opener voor Jezus. Vrienden die niet naar de kerk gaan, komen zondag wel.” Hij vertelt wat er op het programma staat.

In september hielden ze ook een openluchtdienst in Oosterwolde. Dat werd opgezet voor een vriend die MS heeft en in Nederland uitbehandeld is. “Door een openluchtdienst te houden met aanbiddingsmuziek en een preek, was er een mooie setting om ook zijn verhaal te kunnen delen. Dat was mooi.”

Dit maakte Edward en de rest van het team enthousiast om hier verder mee te gaan. “We wilden graag meer, we willen graag echt het evangelie prediken. We geloven dat dat het allerbelangrijkste is; dat het evangelie en het aanbidden van Jezus centraal staat.”

Hulshorst

Reacties
Via Facebook hebben ze al wat reclame gemaakt en ook hangt er een groot spandoek langs de doorgaande weg in het dorp. Zo groeit de bekendheid.

“De reacties zijn heel positief. Natuurlijk triggert het wel in deze tijd. Mensen vinden er altijd wat van, vooral als de voetbalclub dicht moeten en wij wel mogen zingen. Maar aan de andere kant is er nauwelijks kans op besmetting in de buitenlucht en zullen mensen altijd iets vinden om kritisch over te zijn.”

Desondanks is het voor Edward zeer urgent. “Juist omdat het evangelie relevanter is dan ooit. Mensen zijn meer open en dat is gaaf. Wat ik supergaaf vind, is dat mijn vrienden die niet direct naar de kerk gaan, wel oren hebben naar dit event. Ze zeggen: ‘Stuur maar door, wij gaan komen.’”

Kerk
“Niet iedereen wordt even enthousiast van het begrip kerk. Maar in de omgeving zeggen mensen: ‘Die jongens van Van der Weer zetten wat op, we komen ook kijken.’ De vorige keer was er een vrouw met een suikerspinkraampje die niet veel met het geloof heeft, maar ons een warm hart toe draagt. Dat is tof.”

Edward vertelt wat je zondag kunt verwachten. “We zullen een frisse evangelieboodschap delen, we aanbidden God en het zal er ongedwongen en toegankelijk aan toegaan. Ook komt er een gastspreker. We houden ons netjes aan de 1,5 meter regel.”

De band zal in een tent optreden. De rest is in de openlucht. “We bidden dat het niet zal gaan regenen.”

Klik hier om je aan te melden.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen