Een blokje om met mijn bruidegom

Na het eten stappen we regelmatig samen op de fiets en genieten van de mooie natuur en evalueren de dag. Zo ook deze zwoele zomeravond. En aangezien mijn avontuurlijke bruidegom niet houdt van de geijkte paden, sloegen we al snel een zandpad in. Na 18 jaar in Apeldoorn te wonen was ik hier nog nooit geweest en het was een verrassing om me mee te laten voeren op deze onbekende wegen. Ik genoot van de prachtige velden omgeven door vele tinten bomen en bloemen. 

Zijweggetje
Maar het was mijn ega nog niet spannend genoeg dus sloegen we nog een zijweggetje in en zo fietsten we dwars door de bossen heuvel op heuvel af, langs wegen die geen mens bedenkt… Terwijl de vogels floten om het hardst en de zonnestralen de bossen goud kleurden, kwamen de geuren van frisse boslucht, zoete bloemengeuren en zwetende bovenlip mijn neus binnen. De zon had haar daling ingezet en op de achtergrond hoorden we wilde zwijnen knorren. Ondertussen slipte Peter in het mulle zand en verdween in de bosjes terwijl google ons liet weten dat we verdwaald waren in de kroondomeinen. Geen paniek riep Peter, het komt helemaal goed.
 
Wonder van Jozua
Terwijl ik oog in oog met een hertje stond, vroeg ik me af wie er meer verlangde naar water. En toen Peter enthousiast uitriep dat de zon net boven de horizon prachtig oranje kleurde bad ik alleen maar in stilte dat God het wonder van Jozua nog eens deed en de zon liet staan tot we weer veilig thuis waren. We zijn er bijna riep hij kalmerend. We komen zo op de grote weg, sprak hij moed in terwijl we slingerden van links naar rechts en van voor naar achter. Waarom moeten wij net voor zonsondergang nou weer de zwarte piste van de mountainbikers in het kroondomein nemen dacht ik bij mezelf. Maar natuurlijk had hij helemaal gelijk en kwamen wij veilig thuis voor de zon onder was gegaan.
 
Bruidegom
Ik moest meteen denken aan onze grote Bruidegom. Is het niet zo dat Hij eigenlijk ook nooit de geijkte paden neemt en ons voorgaat op een weg die geen mens bedenkt? Nooit een keer gaan we de voorspelbare weg maar telkens weer worden we verrast met bochten naar links en rechts, met heuvels en dalen en lijken we te verdwalen maar altijd brengt Hij ons weer veilig Thuis…

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen