Een bovennatuurlijke ingang om op een middelbare school het evangelie te delen

Afgelopen jaren heb ik (in corona-tijd) veel rondjes gelopen in mijn wijk in Rotterdam-Zuid. Bij sommige gebouwen, zoals kerken, maar ook scholen of grote kantoren, krijg ik altijd warme gevoelens. Verlangen om het evangelie van Jezus te prediken aan de mensen die daar zijn. Wij bidden veel voor onze omgeving en wijk. Zo ook voor de middelbare school op de hoek van onze straat: CBSplus. Ook daar is mijn (stille) gedachte vaak van geweest: wat zou het mooi zijn als de honderden jongeren die op die school zitten, en dagelijks langs mijn huis lopen, of bij de bushalte staan, het evangelie van Jezus zouden mogen horen. Jongeren met allerlei thuissituaties, achtergronden en geloofsovertuigingen. 

Tekst: Ruben de Jong

Toen werd ik een tijdje terug opeens gebeld. Een vriendelijke meneer. Hij vertelde dat hij via via in het midden van het land aan mijn contactgegevens was gekomen. Hij vertelde dat hij leider was op een middelbare school en me wilde vragen of ik op zijn school, voor honderden leerlingen, met Kerst 2021 of Pasen 2022 het evangelie wilde vertellen. Mijn hart werd al warmer. Mijn mond viel open toen hij zijn antwoord gaf op mijn volgende vraag: “Over welke school gaat het precies?” De man zei: “CBS plus in Rotterdam-Zuid.”

De mond van de man viel waarschijnlijk ook open van verbazing toen ik hem vervolgens vertelde: “Uw school is op 150 meter van mijn huis, in dezelfde straat, van alle middelbare scholen in Nederland het dichtst bij mijn huis.” Een mooie ontmoeting volgde. En nog mooier; afgelopen Pasen hebben alle leerlingen van CBSplus het evangelie van Jezus Christus gehoord: ‘Kom bij Mij, eenieder die vermoeid en belast is, ik zal je echte rust geven.’ En weet je wat het nu zo extra bijzonder maakt: als ik nu door mijn wijk loop, kan het zomaar opnieuw gebeuren wat afgelopen Koningsdag gebeurde. Een jongen sprak mij enthousiast op staat aan: “Hallo meneer de Jong! Met Pasen was u bij ons op school met uw verhaal. Ik ben Hamza!” Een verbaasde (en gesluierde) moeder keek mij vragend aan, alsof ze wilde zeggen: waar komt zijn enthousiasme opeens vandaan? Een mooi gesprekje volgde. 

Ik ervaar hierin de hand van Jezus. Zo dichtbij, vanuit het kleine ergens, in het hart. Maar wel met geweldige gevolgen. Soms weten we niet waar de ‘glorie’ precies vandaan gaat komen. Maar belangrijker is; dat we blijven verlangen én gereed zijn om de deuren die God opent impassioned (hartstochtelijk) binnen te gaan. Om naar deuren te verlangen, en geen deur te verachten. Met oog op een wereld die Hij liefheeft, met oog op een wereld die ten diepste WEL op Hem wacht. Ik houd van Jezus, en zie uit, samen met jou, naar elke bron die door Hem in Nederland wordt geopend. Meer Heer. 

Warme groet, Ruben de Jong (impassioned.nl)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen