Een ernstig ongeluk werd Jan bijna fataal, maar door gebed genas hij: “Toen ze bad, werden mijn ijskoude benen warm”

Jan ging al jaren samen met zijn vrouw Alie naar de kerk, maar wist altijd van binnen dat er meer moest zijn dan dat. Op een gegeven moment komt er een evangelist op hun pad die hen vertelt over Jezus aanvaarden in je hart. Jan en Alie nemen tegelijk Jezus aan en ontvangen de Heilige Geest. Jan merkt de verandering. Dan krijgt hij een ernstig ongeluk op zijn werk en lijkt het alsof hij het niet zal overleven. Maar God doet een wonder. Jan vertelt zijn getuigenis bij Xpedition Glory.

“Mijn vrouw en ik hadden de gewoonte om naar de kerk te gaan. We hebben op catechisatie gezeten en belijdenis gedaan. Maar diep in mijn hart wist ik dat het dat niet was, dat er meer moest gebeuren”, vertelt Jan.

Op een gegeven moment komt hij met zijn vrouw in Barneveld om iets te kopen bij iemand. “Die man was een evangelist en had gelijk door dat er wat met ons was. Hij nam ons mee naar binnen en bood ons koffie aan”, zegt Jan.

Hij vroeg: ‘Geloven jullie in God?’ Ik zei: ‘Natuurlijk geloven wij in God.’ Toen vertelde hij ons hoe we tot God moesten komen. Hij zei: ‘Je staat met je rug naar God toe en eigenlijk moet je je omdraaien. Want de Bijbel zegt: ‘Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop’.

Als je de deur open doet, komt God binnen, ontvang jij de Heilige Geest en je belijd je zonden. Als je dan je bekeert van je zonden, gaat God met je aan het werk, zodat je Hem beter leert kennen. De Heilige Geest gaat je helpen.’”

Ogen geopend
“Daarna vroeg hij: ‘Wil je dat?’ Ik zei: ‘Ja, waarom niet? Ik geloof toch in God, waarom zou ik dat niet doen?’ Ik wist helemaal niet wat ik deed, want er werd bij ons nooit geleerd om Jezus te aanvaarden in je leven en je zonden te belijden. Maar mijn vrouw en ik deden dat.

Allebei tegelijk baden we het zondaarsgebed en allebei tegelijk kwamen we tot geloof. Op een gegeven moment kwamen we thuis en voelde ik al in mijn hart dat er iets veranderd was. Er kwam een bijzondere rust over me heen. ’s Morgens of ’s middags reed ik over de A1 en leek het net of mijn ogen open gingen. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor het Woord van God.

Als ik vroeger in de Bijbel keek, snapte ik er helemaal niets van. Nu was het alsof mijn ogen geopend waren, dat de Bijbel open ging voor me.”

Ongeluk
Jan werkte toen nog in de bouw en op een dag kreeg hij tijdens het werk een ongeluk waarbij hij op zijn nek viel. “Toen ben ik naar het ziekenhuis gebracht en hebben ze me een dag slapend gehouden”, vertelt hij.

“De dokters hebben me geopereerd. Er is een plaat in mijn nek gekomen en in mijn keel bij mijn spraak. Tijdens de operatie werd ik wakker en hoorde ik een arts zeggen: ‘Waarschijnlijk kan hij niet meer praten’. Toen dacht ik: daar gaan jullie niet over, daar gaat God over. Daarna viel ik weer weg.

Later kwam ik weer bij en hadden ze tegen mijn vrouw gezegd: ‘Waarschijnlijk zal hij zijn hele leven een kasplantje blijven. Zijn handen en benen zullen het dan niet meer doen.’ Dat was ook zo: ze hadden me geopereerd en niets deed het meer.”

“toen kwamen er allemaal mensen, die begonnen met me te bidden en me te zalven met olie.”

Afscheid
“Op een gegeven moment, terwijl ik in het ziekenhuis lag, dachten ze: hij haalt het niet meer. Midden in de nacht belden ze mijn vrouw op en zeiden: ‘Je moet nu komen, want het gaat zo slecht met hem. We denken niet dat hij het meer haalt.’

Mijn vrouw heeft de familie opgebeld en die kwamen afscheid nemen. Toen ze kwamen, dacht ik: wat komen jullie doen, ik ga nog niet dood. Op een gegeven moment zijn ze weer weggegaan. Daarna ging het weer beter met mij en ben ik er weer bovenop gekomen.”

Droom van God
“Op een gegeven moment kreeg ik een droom van God en zag ik mezelf in Bunschoten weer op de markt lopen. Ik werd wakker en dacht: zou dat van God zijn of van mezelf? Daarna droomde ik weer dezelfde droom.

Zeven jaar terug heb ik een keer met iemand gebeden en die zei: ‘Ik droom nooit, maar ik heb gedroomd en ik heb je zien lopen’. Dat had ze in een brief geschreven en die had ik al zeven jaar niet gezien. Toen kwamen er allemaal mensen en die begonnen met me te bidden en me te zalven met olie.

Er kwam zelfs een dominee uit Engeland. Mijn benen waren ijskoud. Op een gegeven moment bad ze en werd mijn ene been warm. Later mijn andere been ook. Toen begon mijn hand het weer te doen en later de andere hand.

Alleen mijn elleboog is verbrijzeld en een duim is gebroken. Die wilden ze nog een keer opereren, maar ik zei: ‘Laat maar zitten. Ik kan mezelf prima redden.’”

Wonder
“Nu fiets ik weer, ik rijd weer auto. Ik moest eerst in een automaat rijden, maar ik heb nu mijn gewone rijbewijs weer. Ik mag weer in een schakelbak rijden, dus het is echt een wonder van God.

Het is zo mooi, die kracht van God in je leven. Ik zeg altijd tegen de mensen: ‘Geef je leven aan Jezus. Het is de enige weg; de rust en de vrede van God die alle verstand te boven gaat.’”

Bekijk hier de video met het getuigenis van Jan:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen