Een geliefd gebroken hart

Als je de meeste pijn hebt, ga dan naar je binnenkamer en huil al je bitterheid eruit. Jezus treurde over Jeruzalem en huilde op de begrafenis van een vriend. Petrus droeg de pijn met zich mee dat hij de Zoon van God verloochend had, en hij weende bitter! Die bittere tranen werkten een wonder in hem en hij kon weer op zijn benen staan om het rijk van satan te schudden.

Door: David Wilkerson (1931-2011)

Jaren geleden schreef een vrouw die een borstamputatie had doorstaan, een boek met de titel ‘Eerst huil je’. Hoe waar! Onlangs sprak ik met een vriend die net werd geïnformeerd dat hij terminale kanker had. “Het eerste wat je doet,” zei hij, “is huilen totdat er geen tranen meer over zijn. Dan begin je dichter bij Jezus te komen, totdat je weet dat zijn armen je stevig vasthouden.”

Jezus kijkt nooit weg van een huilend hart. In feite koestert Hij zo’n tedere geest. De Bijbel zegt duidelijk: ‘Dan zal ik overtreders Uw wegen leren en zondaars zullen zich tot U bekeren. Red mij van bloedschulden, o God, God van mijn heil, dan zal mijn tong vrolijk zingen van Uw gerechtigheid. Heere, open mijn lippen; dan zal mijn mond Uw lof verkondigen’ (Psalm 51:15-17).

Niet één keer zal de Heer zeggen: “Raap jezelf bij elkaar! Sta op en neem je medicijn. Bij op je tanden en droog je tranen”. Nee. Jezus bewaart elke traan in Zijn eeuwige kruik.

God aan mijn zijde
Heb je verdriet? Ga je gang en huil. Blijf huilen totdat de tranen stoppen met stromen. Maar laat die tranen alleen voortkomen uit pijn, niet uit ongeloof of zelfmedelijden. God wil je geloof, je vertrouwen.

Hij wil dat je hardop huilt: “Jezus is bij mij. Hij zal me niet in de steek laten. Hij werkt het nu allemaal uit. Ik zal niet terneergeslagen raken. Ik zal geen slachtoffer worden van satan. Ik zal mijn verstand of richting niet verliezen. God staat aan mijn zijde. Ik hou van Hem, en Hij houdt van mij!”

Bemoedig jezelf in de Heer. Wanneer de mist je omringt en je geen weg uit je dilemma kunt zien, rust dan in de armen van Jezus en vertrouw eenvoudig op Hem.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen