Een kleine kruik vol geloof

In 2 Koningen 4:1-7 staat een verbazingwekkende passage over Elisa en een weduwe. Ze begon haar verhaal met Elisa te delen. Het was een verhaal van pijn, gebrokenheid en teleurstelling. Haar man was overleden. Dat ene ding alleen zou al tragisch genoeg zijn, maar haar verhaal wordt nog erger. Niet alleen was haar man weg, maar ze zat ook opgezadeld met schulden die ver buiten haar vermogen om te betalen lagen.

Alsof dit allemaal nog niet erg genoeg was, bedreigde de schuldeiser haar en zei: “Als je deze schuld niet onmiddellijk terugbetaalt, zal ik je twee zonen nemen en ze tot mijn slaven maken, totdat ze die schuld afbetalen met dwangarbeid.”

Hier had ze de keuze om te blijven hangen in cynisme en tegen zichzelf te zeggen: “Ik heb gebeden voor de genezing van mijn man en hij is dood. Daarna heb ik gebeden dat deze schuld weg zou zijn, en ik heb meer schulden dan ooit tevoren. Waarom zou ik geloven dat God mijn zonen zal redden? Zoveel dingen waar ik voor gebeden heb, zijn niet gebeurd.”

Cynisch
Als je eenmaal cynisch wordt, gaat de deur vaak dicht. Een cynische persoon bidt zelden en gelooft nog zelden in Gods kracht om te werken. Het is net als toen Jezus terugging naar Zijn eigen geboorteplaats. Mensen keken sceptisch naar Hem en ontkenden Zijn macht, omdat Jezus de plaatselijke timmerman was.

Het resultaat is wat de Bijbel ons vertelt: “Hij kon daar geen machtig werk doen, behalve dat Hij Zijn handen op een paar zieke mensen legde en hen genas. En Hij verwonderde zich vanwege hun ongeloof” (Marcus 6:5-6, NBV).

Wonder
Gelukkig voor deze vrouw in 2 Koningen geloofde ze in Gods woord door Zijn profeet Elisa, en de Heer deed een geweldig wonder in haar leven.

Ik heb in mijn tijd misschien onbeantwoorde gebeden gezien. In mijn leven heb ik misschien pijn in meegemaakt, maar ik weet dat God me hoort. Ik weet dat Hij klaar staat om mijn handen te vullen als die ik voor Hem openhoud. Dat kleine zaadje van geloof is alles wat nodig is.

“Als je een geloof had als een mosterdzaadje, zou je tegen deze moerbeiboom kunnen zeggen: ‘Word ontworteld en geplant in de zee’, en hij zou je gehoorzamen” (Lucas 17:6).

Een mosterdzaadje van geloof is het enige wat nodig is om een ​​leven van cynisme te overwinnen.

Lees hier het Engelse artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen