Een megapuzzel om Bijbelvertalers te steunen

Op camping de Vechtvallei wordt er op een bijzondere manier geld ingezameld voor een goed doel, zo meldt RTV Oost. Er wordt een puzzel van 42.000 stukjes gelegd om de familie Pauw te ondersteunen als Bijbelvertalers in Papoea-Nieuw-Guinea. Het initiatief voor het leggen van de puzzel kwam van Aaron Stapel, de campingeigenaar van de Vechtvallei.

Puzzel
Waar puzzelen al langer een bekende bezigheid is in de corona-tijd, gaat Stapel een stapje verder. Hij kwam met het idee om een puzzel van 42.000 stukjes te leggen. Een project waar de buurtkinderen, maar ook zijn eigen gezin, hard een meewerken. Om gemotiveerd te blijven voor het leggen van de puzzel, kwam Stapel met het idee om er een goed doel aan te koppelen. Dat is waar de familie Pauw in beeld kwam.

De familie Pauw is nu een paar maanden in Nederland en zij verbleven afgelopen week op camping de Vechtvallei. Uiteraard kwamen ze daar eigenaar Aaron Stapel tegen en van het een kwam het ander. Dit heeft erin geresulteerd dat mensen nu donaties kunnen doen voor het leggen van de puzzel en de opbrengst gaat naar de familie Pauw.

Bijbel
Het is niet vreemd dat Stapel voor dit goede doel kiest: ”Wij zijn een christelijk erf en we genieten zelf ook heel erg van de Bijbel en dat gun je een ander ook.” Volgens Michel Pauw worden er zo’n 800 talen gesproken in Papoea-Nieuw-Guinea, dus er is nog genoeg werk te verrichten. Stapel ziet de vergelijking met het leggen van de puzzel en het vertalen van Bijbels wel: ”Die puzzel afmaken is toch een beetje monnikenwerk en dat past wel bij het vertalen van de Bijbel.”

Het streven is om de puzzel in de meivakantie afgerond te hebben. Het geld dat wordt opgehaald met deze actie kan pas overhandigt worden als de puzzel af is. Dit maakt dat er wel wat tijdsdruk achter zit. Toch heeft Stapel het volste vertrouwen erin dat het gaat lukken en ze de gift kunnen overhandigen voordat de familie Pauw het land weer verlaat.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen