Eén moment in Gods aanwezigheid kan alles veranderen

Het beroemde vers in Johannes 3:16 laat het hart van onze Vader zien: ‘Want alzo lief had God de wereld, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft’. Hij had de hele wereld zo lief, dat Hij een weg voor ons vrijmaakte om in Zijn aanwezigheid te zijn! De Vader verlangt zo naar een relatie met Zijn zonen en dochters – jij en ik – dat Hij Zijn enige Zoon opofferde.

Door het offer van Jezus scheurde het voorhangsel en kregen we volledige toegang tot alles wat verloren was gegaan in de hof. We hebben weer toegang tot Gods persoonlijke aanwezigheid! Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar waar Gods aanwezigheid ook is, is Hij. Hij is de Grote IK BEN en dat betekent dat waar Hij ook is, Wie Hij is ook beschikbaar is.

Heb je genezing nodig? Het is in Zijn aanwezigheid, omdat Hij de Genezer is. Heb je voorziening nodig? Het is in Zijn tegenwoordigheid, omdat Hij de Voorziener is. Voel je je verward en onzeker over je volgende stappen? Kom gewoon in Zijn aanwezigheid, want Hij is de Goede Herder. Voel je je eenzaam? Je raadt het al! Kom in Gods tegenwoordigheid en ontmoet de Trooster! Wat heb je nodig? Het maakt niet uit wat het is, want je kunt het vinden in de aanwezigheid van de Grote IK BEN!

Binnengaan
Inmiddels ben je er waarschijnlijk klaar voor om direct in Gods aanwezigheid te duiken en Hem te leren kennen Die alle dingen mogelijk maakt. Maar je vraagt ​​je misschien ook af hoe je dat moet doen. Het antwoord is simpel: door geloof.

Hebreeën 11:1 leert ons: ‘Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.’ Geloof is de sleutel tot ontmoetingen in Gods aanwezigheid.

Laten we iets praktischer worden. Neem eerst de tijd om te bidden en vraag de Heilige Geest om te komen. Mattheüs 7:7 belooft dat als we erom vragen, we zullen ontvangen, dus vraag Hem gewoon of Hij je persoonlijk wil ontmoeten. Activeer dan je geloof door ervoor te kiezen te geloven dat wanneer je erom vraagt, Hij zal komen. Neem daarna de tijd om in Zijn aanwezigheid te wachten.

Als je tijd in Gods aanwezigheid doorbrengt, kun je vrede ervaren, blijdschap voelen en lachen, of tranen huilen. Hij kan komen met een stille zachte stem of met kracht. Het belangrijkste is eigenlijk niet hoe Hij komt, maar dat Hij komt. Als je Hem eert, zal Hij blijven komen.

Groei in relatie
Tijd doorbrengen in Gods aanwezigheid is niet iets eenmaligs of alleen een kerkdienstervaring. Het is een levensstijl; elke dag, de hele dag door! De gemakkelijkste manier om erover na te denken, is als het onderhouden van een relatie. Er is altijd meer van Hem om te ontmoeten en te ervaren.

Probeer het nu meteen. Bid dit hardop en wacht tot Hij komt, in geloof dat Hij zal komen… “Heilige Geest, ik vraag U om te komen en mij te ontmoeten. Ik wil U meer leren kennen, niet alleen over U weten, maar U persoonlijk leren kennen. Amen!

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen