Een ramp in India vanwege Corona

Op 30 januari 2020 werd de 1e corona-infectie geconstateerd in India. Op 26 maart 2020 werd een volledige lockdown afgekondigd. Alle fabrieken, kantoren, scholen, winkels, de bouw, transport en andere diensten werden gesloten. Dit veroorzaakte paniek.

Dit persbericht is geschreven door stichting Abba Child Care.
 
Voor de 40 miljoen dagloners in India is dit rampzalig. Ze hebben van de ene op de andere dag geen inkomsten meer, en dus geen eten en er is ook geen sociaal vangnet. Massaal en meestal te voet vluchten miljoenen dagloners naar hun dorpen op het platteland. Vaak moeten ze honderden en sommige duizenden kilometers afleggen om hun dorp te bereiken. Velen bezwijken onderweg door honger, vermoeidheid, de extreme hitte en door uitdroging. We zijn getuige van de  grootste binnenlandse migratie ooit  in India, een humanitaire ramp zoals we nog nooit hebben gezien.

Lockdown
De lockdown die ingesteld is om de verspreiding van Covid-19 te vertragen, wordt vanwege deze massamigratie nu juist naar de landelijke gebieden verspreidt. Het medicijn lijkt nu erger dan de kwaal. Gedreven door honger, zijn er velen, die tegen het rijks-besluit in, toch aan het werk gaan. We zien hoe de politie deze dagloners vaak met geweld te lijf gaat om ze te stoppen.
 
Van de 176 miljoen Indiërs die al onder de armoedegrens leven, worden vooral de kinderen het zwaarst getroffen. De meeste gezinnen kopen hun voedsel op de dorpsmarkt. Maar zonder dagloon kunnen ze dat zelfs niet meer doen. Door gebrek aan voedsel, drinkwater en sanitaire voorzieningen zijn ze bovendien des te vatbaarder voor ziektes. Ze leven niet alleen in angst voor het virus maar dreigen door de lockdown nu ook nog te verhongeren. Bovendien kent India slechts 1 dokter per 11.600 mensen. En er is slechts 1 ziekenhuisbed beschikbaar per 184.000. Het is een verschrikkelijke ramp die zich voor onze ogen voltrekt. We vroegen ons af wat wij eraan kunnen doen.

VRAAG OM HULP – GEEF EEN ‘HOPE-BAG’!
We kunnen onmogelijk overal hulp bieden, maar de mensen die vluchten naar het gebied waar wij werkzaam zijn, kunnen we de helpende hand rijken en een noodpakket bieden.
We noemen dit een “Hope-Bag” (een zak vol hoop). In deze zak zit o.a.:

-Rijst, bonen, etc.
-Immuniteit opbouwende medicijnen,
-Vloeibare ontsmettingsmiddelen en zeep
-Gekookt en verpakt voedsel
-Voor kinderen: brood, koekjes, melkpoeder, etc.
 
Zo’n noodpakket, helpt een gezinnetje van 4 mensen om een maand te overleven. Zo’n noodpakket kost € 20,-. We hebben alvast € 10.000,- gestuurd om de eerste 500 gezinnen te helpen. Wilt u ons meehelpen?  Klik dan hier om 1 of meer pakketten te sponsoren. Of stort uw bijdrage op ons rekening nummer van St. Abba Child Care: IBAN: NL85INGB0005892986 t.g.v. “HOPE-BAG” INDIA. Heel hartelijk dank voor uw hulp. We houden u op de hoogte.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen