Eerste conferentie TGC Nederland & Vlaanderen: veel kansen voor het evangelie in Europa

Wat betekent het om kerk te zijn na de coronacrisis? En wat zijn de actuele mogelijkheden voor het evangelie in Europa? Dat zijn een aantal van de vragen die behandeld worden tijden de eerste conferentie van The Gospel Coalition (TGC) Nederland & Vlaanderen. “De vernieuwende doorwerking van het evangelie… Verlangen we daar niet allemaal naar? Maar hoe komt die tot stand? Hoe wordt onze bediening weer vervuld van de kracht van het evangelie? Daarvoor is een herontdekking van het evangelie nodig!” meldt TGC op haar site.

Een van de hoofdsprekers van de conferentie is de Amerikaanse theoloog Tim Savage. In een interview met het RD zegt hij: “Soms lijkt het post-christelijke Europa in geestelijk opzicht op de ‘donkere middeleeuwen’. Maar wanneer de tijden donker zijn, zijn ze rijp voor de komst van het Licht.”

Savage legt in het interview uit dat veel mensen misschien vinden dat Europa een cultuur heeft die post-christelijk is. Van daaruit redeneren ze dat er dan geestelijk gezien opnieuw donkere tijden zullen aanbreken. Toch vindt de theoloog dat geen reden om negatief te zijn over de toekomst van Europa.

Kansen
“Als mensen een geestelijk dieptepunt bereiken, is de Heilige Geest vaak geneigd om een bovennatuurlijk werk te doen en hen in Christus opnieuw geboren te laten worden”, zegt hij. Hij legt uit dat wanneer donkere tijden aanbreken, het de beste tijd is voor het Licht om te schijnen. Er zijn volgens Savage juist daarom in deze tijd in Europa ontzettend veel kansen voor het verspreiden van het evangelie.

Vrijdag en zaterdag (24-25 september) zal Savage tijdens de conferentie in Almere dieper op dit onderwerp ingaan. Ook zal hij spreken over wat het evangelie inhoudt en waarom het belangrijk is dat het centraal staat.

Onder de sprekers zijn ook Nederlanders; Jacob Folkerts, voorganger van de vrije baptistengemeente Bethel in Drachten en Marco de Wilde, dominee van de hervormde gemeente in Sommelsdijk.

Lees hier het originele artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen