Eerste succesvolle inzet online lokprofiel te zien in ‘Jojanneke uit de Prostitutie’

Het EO-programma ‘Jojanneke uit de Prostitutie’ neemt het Nederlandse prostitutiebeleid onder de loep en vanavond laten ze voor het eerst online lokprofielen zien in de strijd tegen mensenhandel en jeugdprostitutie. De EO meldt dat dit al leidde tot een arrestatie.

Presentatrice Jojanneke van den Berge en officier Daphne van der Zwan laten zien hoe op een homo-chatsite een minderjarig profiel is geplaatst. Daar kwamen reacties op. “Toen we aangaven dat hij met een zestienjarige te maken had, leek het alleen nog maar aantrekkelijker voor hem te worden”, vertelt Daphne.

“Hij bood aan om klanten te regelen die de zestienjarige bij hem thuis kon ontvangen. Dit zijn handelingen die strafbaar zijn; hiermee verdenken we hem van mensenhandel.”  

Voor de bijl
De prostitutie in Nederland onder jonge kinderen neemt toe, vooral ook online. Daarom worden lokprofielen nu ingezet. Warner ten Kate, landelijk officier mensenhandel, vertelt: “De rechter zal er uiteindelijk over oordelen, maar wij hebben goede hoop dat de verdachte voor de bijl zal gaan.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen