Eindhoven treurt om dood stadsprediker Arnol Kox (67)

De Eindhovense stadsprediker Arnol Kox is afgelopen woensdag op 67-jarige leeftijd overleden. Vorige week nam hij in het centrum van Eindhoven afscheid van de mensen, kort daarna overleed hij aan de gevolgen van leukemie. Arnol Kox was een bijzonder kleurrijke, maar ook radicale prediker die veertig jaar elke dag het evangelie predikte in Eindhoven.

Zeker veertig jaar lang verkondigde hij op luide toon Gods woord in de Eindhovense binnenstad.

Gevraagd naar de herkomst van zijn zendingsdrang vertelde Kox over het zware bromfietsongeluk dat hem op zijn zestiende maandenlang aan bed gekluisterd hield. Negen maanden lag hij met een schedelbasisfractuur, hersenletsel en een gebroken been in het ziekenhuis.

De markante Eindhovenaar begon zichzelf in die tijd vragen te stellen over de zin van het leven en ging de Bijbel lezen. Hij concludeerde dat het goed zou zijn om op elke straathoek de liefde van Jezus te verkondigen. Op zijn 19de begon hij daarmee en hij stopte kort geleden. 

Winkelend publiek
Winkelend publiek in de Eindhovense binnenstad kon onmogelijk om hem heen. Hij sprak mensen rechtstreeks aan met aansporingen tot bekering en religieuze boodschappen.

Hoewel Arnol veel kritiek kreeg en ook diverse keren voor de rechter werd gedaagd vanwege overlast, was hij ook erg geliefd in Eindhoven. Mensen zagen hem als een symbool van de stad. Dat bleek ook uit de reacties op het afscheid van Arnol.

‘Positieve vibe
Een deel van die bezoekers kon het niet droog houden. “Een icoon van de stad verdient een afscheid als dit”, meende een jong meisje. “Ik kon altijd mijn verhaal bij hem kwijt. Hij gaf zo’n positieve vibe aan de stad en aan mij.”

“Arnol Kox hoort bij Eindhoven en moet bij Eindhoven blijven horen met een beeld of gedenkteken”, zei een man.

Hier is te zien hoe Eindhoven in rouw is om de dood van de stadsprediker.

Klik hier om meer te lezen over Arnol Kox.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen