Eline Bakker houdt speciale tour voor vrouwen in prostitutie: ”Al tien jaar wil ik wat doen. Rozen uitdelen op de Wallen. Bidden. Iets.”

Ze zijn druk aan het oefenen en het begint al ‘ontzettend te kriebelen’ bij Eline Bakker en The Choir Company. Aanstaande zondag is het eerste concert van de ‘Schittertour’ in Veenendaal. De Schittertour tourt naar vijf verschillende plekken in Nederland en staat in het teken van Jesaja 60: sta op en schitter. Deze boodschap is voornamelijk voor de vrouwen op de Wallen. Eline wil met de tour aandacht vragen en geld ophalen voor Bright Fame, een organisatie die mensen bijstaat die uit de prostitutie willen stappen.

Hoe ben je er zo bij gekomen om een tour te doen voor mensen in de prostitutie?
Eline: ”Al tien jaar wil ik wat doen. Ik kende wilde zo graag met Bright Fame een keer mee naar de Wallen. Rozen uitdelen, bidden, zingen -iets. Ik ben altijd al geraakt door de mensen in prostitutie. Het ging steeds maar niet door, we maakte constant plannen. Twee jaar geleden al zouden Frits en ik op tour gaan maar toen kwam corona. Nu mag het eindelijk!’’ Lachend: ‘’En ook nog eens zonder QR-codes!‘’

‘’Nu ik zelf moeder ben van dochters komt het leed op de Wallen extra hard binnen.’’

Je hebt zelf ook dochters…
‘’Ja, en ik moet zeggen: nu ik zelf moeder ben komt het leed op de Wallen extra hard binnen. Je ziet die prachtige, jonge vrouwen behandeld worden alsof ze niets waard zijn. En ik denk dan: deze vrouw achter het raam is ook een dochter van iemand. Heeft een vader en moeder. Wat als het mijn dochter zou zijn? Het is zo krom, zo pijnlijk en denigrerend. Weet je, ik houd onwijs veel van mijn dochters. Mijn grootste verlangen is dat ze open mogen bloeien, zich mogen ontwikkelen en volop mogen wandelen in dat wat God in hun heeft gelegd. Het contrast met zo’n raam is dan enorm groot.’’

Hoe kwam je bij het woord ‘Schittertour’?
‘’We wilden graag het werk van Bright Fame meer bekend maken en daarom op tour. Wanneer ik de vrouwen achter het ramen zie dan breekt dat mijn hart. Ik kan alleen maar denken: dit is eigenlijk een prachtige dochter van God. Gemaakt om te schijnen. Jij, ik, de vrouwen in de prostitutie, we zijn allemaal geroepen om te schitteren. Te stralen in Zijn licht. Al snel plopte dus het woord ‘Schitter’ in mijn gedachten op en Jesaja 60: sta op en schitter. Frits en Events4Christ waren meteen enthousiast.’’

‘’HET IS GEEN HOOP DIE TELEURSTELT. GEEN ZOETHOUDERTJE, eEN AAI OVER JE BOL EN GA NU MAAR WEER TERUG NAAR JE RAAM. Het is echte, levende hoop.”

Welk nummer zou je op willen dragen aan de vrouwen?
‘’Uiteraard het lied Sta op en Schitter. Dit is trouwens niet iets wat zo makkelijk gaat: je stapt niet zomaar uit de prostitutie. Maar dat is juist het mooie, Bright Fame gaat naast die vrouwen staan en helpt ook bij alles wat erbij komt kijken als je eruit wilt stappen. Ik zing:
Gered vanuit het donker
Bestemd voor helder licht
Geen wees meer maar een Koningskind
Bekleed met Zijn aanvaarding
Gekoesterd voor altijd
Geen slaaf meer maar voorgoed bevrijd

Ik geloof dat niets te hopeloos of duister is voor God. Mijn hoop is dat ze iets van Gods liefde mogen ervaren, door de muziek heen. Dat ze weten dat ze dochters zijn van de Allerhoogste Koning. En dat wanneer Hij je Vader is, er hoop is.’’

En dan is er nog een nummer…
‘’Ja, dat is Alles Nieuw. Het is één van de nummers die ik schreef toen ik uit een diepe geloofscrisis kwam. Ik heb daarover ook verteld bij Revive. Voor drie en een half jaar lang worstelde ik met God. Ik dacht echt: hier kom ik nóóit meer uit. Het was tot op het punt dat ik dacht dat ik als kind door het geloof gehersenspoeld was. Maar uiteindelijk ben ik eruit gekomen. Dat zinnetje: U hebt de macht te renoveren wat verloren is verklaard. Dat raakt mij. Als je naar de vrouwen in de prostitutie kijkt, het leed, hoe moeilijk het is om eruit te stappen…Vanuit mensenogen lijkt het een hopeloos geval. Maar wij hebben onze hoop in God. En dat is geen hoop die teleurstelt. Het is geen zoethoudertje. Geen aai over je bol en ga nu maar weer terug naar je raam. Het is een echte, levende hoop. En als je dan ook nog een organisatie als Bright Fame naast je hebt staan? Dan is alles mogelijk.’’

Enneh… Zijn er nog kaartjes voor de Schittertour?
Lachend: ”Jazeker. Ze gaan wel hard dus wees er snel bij! Ik sprak trouwens nog even met de mensen van het koor. Het begint helemaal te kriebelen, we hebben er zo’n zin in! Het beloven bijzondere avonden te worden.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen