Elisa komt met tientallen studenten samen in een café in Ede: “Soms is het alsof de hemel op de aarde komt”

Elisa Lingeman komt elke week met een groep studenten samen in een café om God te zoeken en een gezellige tijd met elkaar te hebben. Dit begon met een groepje van twaalf jongeren, maar inmiddels zien ze dat de groep elke week groeit. “We bereiken veel studenten bij wie het geloof door corona stil was komen te staan, nu bloeien ze weer helemaal op.” In dit artikel vertelt hij wat God doet in Ede.

Elisa ziet hoe de groep op bijzondere wijze tot stand is gekomen. “Ik heb de Bijbelschool van Royal Mission gedaan en daarna had ik sterk het gevoel dat ik in Ede moest gaan wonen. Ik studeer in Amsterdam, dus het was geen voor de hand liggende keuze.”

Zijn roeping voor Ede werd duidelijker toen hij op bijzondere wijze een appartement kreeg, samen met twee vrienden van Royal Mission. “Eigenlijk kun je als student die niet in Ede of Wageningen studeert daar geen huis vinden, maar toen we samen baden, opende er zich een weg.”

“Nadat we samen baden, kwam er een optie voorbij van een groot appartement voor een lage prijs. Dat leek te mooi om waar te zijn. Bij de bezichtiging gaven ze ons ook nog eens voorrang, waardoor we hem kregen.”

Richting
Toen Elisa eenmaal in Ede woonde kwam de coronacrisis al snel en bad hij God noodgedwongen om richting. “Hij bepaalde me bij de omgeving, en bij andere vrienden van Royal Mission en ook bij andere studenten die radicaal waren, maar nu geen uitdaging meer hadden. De sleur was in hun leven gekomen en dat brak mijn hart. Toen dacht ik: ‘Wat als ik gewoon Bijbelstudies ga houden en God ga zoeken?’”

Elisa Lingeman
Elisa Lingeman

“Toen benaderde ik Jan de Haan van Rotsvast Bijbelschool, waar ik ook bij betrokken ben. Hij was erg enthousiast. Jan kreeg daarbij in zijn tijd met God een beeld van een boom waar jongeren onder gingen zitten. Ik zag hoe de wortels dieper reikten en hoe de boom boven de grond opbloeide. Daarom heet de groep nu ‘roots’.”

“Zo werd dit het begin van een jongerenbeweging waar een groepje van twaalf studenten aan mee deden, één keer in de twee weken. Uiteindelijk besloten we zelfs elke week bij elkaar te komen.”

“Tijdens de eerste bijeenkomsten was God meteen zo voelbaar aanwezig! Het was als de hemel op aarde.”

In december lag het even stil, omdat Elisa ziek was. “Maar het bloeide vanzelf weer op, we gingen met de groep God aanbidden in een volle woonkamer.” Uiteindelijk kregen ze een mooie nieuwe locatie, een oud café waar ze nu wekelijks samenkomen om God te zoeken. Dit café is, zeker niet toevallig, onder het huis waar Elisa woont.

Leuke combi
Elisa vertelt waarom de studenten zo graag komen. “Dat komt omdat God gewoon werkt. Daarom komen ze. Daarnaast is de combi leuk: we eten eerst samen, leren elkaar goed kennen en dan pas begint de aanbidding. De ene is enthousiast over het groepsgevoel, de andere over het samen aanbidden.”

“Voordat corona begon wisten we al: we moeten iets met dat café. Inmiddels is dat, op een bijzondere manier, de plek waar we samen kunnen komen.”

“Tijdens de eerste bijeenkomsten was God meteen zo voelbaar aanwezig! Het was als de hemel op aarde. Mensen vielen zelfs onder de kracht van God en er werden ook profetische woorden gedeeld.”

De straat op
Dinsdag was er ook een avond waarbij 27 mensen aanwezig waren. “Het groeit als een malle. Klaas van Denderen was er met zijn team en het was zo bijzonder. Gods aanwezigheid was heel krachtig!”

“We gaan ook elke maandagavond de straat op en dan nodigen we mensen uit om langs te komen. Het is ons verlangen dat mensen aanhaken die Jezus nog niet kennen.”


“We gaan ook elke maandagavond de straat op en dan nodigen we mensen uit om langs te komen. Het is ons verlangen dat mensen aanhaken die Jezus nog niet kennen. Nu zijn er veel studenten bij wie het geloof soms wat was afgezwakt, maar het weer gevonden hebben. Ze bloeien op.”

Wil je ook graag een keer aansluiten of op de hoogte blijven dan kan dat via onze facebookpagina: www.facebook.com/rootsede

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen