Elly en Rikkert over hoe ze Jezus zullen ontmoeten: “Ik zal plat op mijn gezicht vallen”

In een interview bij het EO-programma Nederland Zingt maken Elly en Rikkert een voorstelling van hoe het zal zijn om Jezus in de hemel te ontmoeten. “Ik zal plat op mijn bek vallen”, zegt Rikkert. Samen geven ze een bijzonder beeld van hoe de hemel zal zijn.

Rikkert: “Een veelgestelde vraag is: ‘Als je Jezus zou ontmoeten, wat zou je hem dan vragen?’ Dat vind ik een aparte vraag. Kom nou, joh. Ik zou plat op mijn bek vallen.”

“Plat op mijn bek van pure ellende en overweldigd door een liefde die ik niet verdragen kan. Want die heb ik niet verdiend. Ik zou helemaal niets aan Jezus durven vragen.”

Zingen
Elly en Rikkert hebben hun hele leven gezongen, gaan ze dat in de hemel ook doen, vraagt Jurjen ten Brinke. Elly: “Volgens mij zíjn we zang, daar.” Ze illustreert het met een voorbeeld.

“Toen we nog niet zo heel lang christen waren, droomde ik dat we werden opgenomen in de hemel, bij de komst van Jezus. Het was heel prozaïsch; we liepen een weiland in en mannen in grijze pakken liepen bij de ingang, het waren engelen.”

“Ik liep daar met een gitaar en één van hen zei: ‘Geef maar.’ Toen zei ik: ‘Nee, ik zing!’ Toen werd er gezegd: ‘Nee, hier wordt gezongen.’ Ik hoefde niet meer degene te zijn die de zanger was, maar ik werd opgenomen in het gezang.”

Bekijk hier het fragment:

Voor de hele uitzending, klik hier.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen