Elon Musk neemt twitter over? Aanbiddingsleider Gerald Troost is er blij mee!

Zanger en aanbiddingsleider Gerald Troost is voorzichtig blij met de waarschijnlijke overname van Twitter door Tesla-CEO Elon Musk. Musk legde 43 miljard dollar neer voor de overname van het social media-bedrijf en wil een einde maken aan censuur van met name rechts-conservatieve geluiden. “Dat is een goede zaak”, vindt Troost.

“We moeten even afwachten hoe het zich uitrolt, maar ik ben er blij mee als er meer ruimte komt voor een verscheidenheid aan meningen. Ik ben zelf een klein jaar terug van twitter verbannen, zonder dat ik een reactie of motivatie kreeg. Ik zou de regels hebben overtreden.

Ik was echter helemaal niet zo uitgesproken op twitter. 95 procent van mijn tweets ging over familie en muziek, maar een enkele keer heb ik in een tweet de vraag gesteld of de verkiezingen in de Verenigde Staten wel eerlijk zijn verlopen. Dat heeft me meteen mijn account gekost, heel heftig.” 

Trump
Troost had een account met 4500 volgers en om dat vanaf nul weer op te bouwen, kostte hem iets te veel moeite. “Ik heb het wel geprobeerd, maar ik had niet de energie om het weer op te bouwen. Aan die 4500 volgers had ik jarenlang gewerkt.”

“Ik vind het leuk aan Musk dat hij eigengereid is en tegen de stroom in gaat.”

Als Musk het bedrijf in handen krijgt, wil Troost wel weer een poging wagen om zijn oude account terug te krijgen. Hij benadrukt dat censuur vooral plaatsvindt op de grote platforms vanuit Amerika, maar niet in Nederland. “Bij ons valt censuur echt nog mee.”

“Ik vind het leuk aan Musk dat hij eigengereid is en tegen de stroom in gaat. Hij heeft al aangegeven dat hij dat ook belangrijk vindt bij Twitter en dat hij mensen die verbannen zijn terug wil halen. Ik sluit ook niet uit dat Donald J. Trump weer terugkomt. Hij had 90 miljoen volgers.”

Verrasende wending
Voor Troost is het toch een verrassende wending, vertelt hij. “De trend ging sterk naar meer censuur. Dus ik verwachtte eigenlijk dat het erger zou worden. Maar gelukkig komt er op deze manier weer meer ruimte voor andere opvattingen. Het allermooiste is ook als we het evangelie kunnen blijven verspreiden via social media. Laten we blij zijn dat dat nog kan!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen