Tesla-baas Elon Musk stapt over naar de republikeinen

Elon Musk heeft veel ophef verzorgd op Twitter door te zeggen dat hij bij de tussentijdse verkiezingen van november op de Republikeinen zou gaan stemmen. De baas van Space X en Tesla vertelde in een live podcast op een technologieconferentie in Miami dat hij zichzelf zou classificeren als “gematigd”, “noch Republikein of Democraat”.

“Ik heb historisch gezien overweldigend vaak op de Democraten gestemd – overweldigend. Ik weet het niet zeker, ik heb misschien nooit op een Republikein gestemd, voor alle duidelijkheid,” zei Musk. De Republikeinse partij is de partij in Amerika met de grootste christelijke achterban.

Hij legde zijn beslissing verder uit door te zeggen: “In het verleden heb ik op Democraat gestemd, omdat ze (meestal) de vriendelijkheidspartij waren. Maar ze zijn de partij van verdeeldheid en haat geworden, dus ik kan ze niet langer steunen en zal Republikeins stemmen.”

Musk zegt dat hij “nog steeds vastbesloten is” Twitter te kopen nadat hij afgelopen vrijdag zei dat zijn plan om het te kopen “tijdelijk in de wacht is gezet”.

Hij zei dat zijn deal om Twitter te kopen alleen doorgang kan vinden als het bedrijf openbaar bewijs toont dat minder dan vijf procent van de accounts op het socialemediaplatform nep of spam is.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen