Eric wordt vader door een wonder van God: “Op mijn 51e verjaardag, kreeg ik het grootste cadeau van mijn leven”

Beloftes en profetische woorden had Eric gekregen, dat hij een kind zou krijgen. Vasthouden hieraan was een beproeving toen bleek dat hij maar voor 10-15 procent vruchtbaar was. Een tijd later scheidde zijn vrouw van hem. Op dat moment sloot hij het hoofdstuk van vader worden helemaal af. “Ik zei het ook tegen vrienden: ik heb er vrede mee dat ik geen vader, geen opa zal worden.”

Toen zijn vrouw het huis verliet, raakte Eric zijn baan kwijt. Hij wist niet of hij nog in zijn huis kon blijven wonen. “Ik schreeuwde het uit naar God: ‘Waar bent U?’” In de buurt werd een kerstdienst gehouden en Eric besloot daarheen te gaan. Die avond tijdens de aanbidding gebeurde er wat hij beschrijft als een ‘vulkanisch wonder’. 

Explosie
“Het nummer ‘Kom laten wij aanbidden’ werd gezongen. Toen was er binnenin mij een explosie van: ja, laten we God aanbidden, want Hij is het waard, ondanks alles! Ondanks alle problemen, pijn en moeite die ik had, was Hij het toch waard om aanbeden te worden. Ik schoot vol tranen. Vanaf dat moment is mijn leven helemaal omgekeerd.”

Een tijd later ontmoet Eric Ineke. Zij vraagt hem mee te gaan met een reis naar Libanon om te werken onder Syrische vluchtelingen. Vlak voor de reis wanneer Eric alleen thuis is, hoort hij een zin in zijn hart: “De zalving van een kind gaat op jou over.” Eric: “Ik wist meteen dat het te maken had met de belofte van twintig jaar geleden van een kind. Ik had dat al afgesloten, maar binnen een week hoorde ik het nog een keer.”

Cadeau
In Libanon leert hij Ineke beter kennen en krijgen ze een relatie. Wanneer ze dat thuis aan vrienden en familie vertellen, ziet een vriendin een beeld van een kind. “In april 2016 trouwden we en vier maanden later, op mijn 51e verjaardag, kreeg ik het grootste cadeau van mijn leven: ik hoorde dat ik vader zou worden.”

“Ik ben zo blij met mijn zoontje. Soms rijd ik in de auto naar huis met vlinders in mijn buik en denk ik: ik zie hem zo weer! Dat is zo mooi om mee te maken. Ik ben inmiddels voor de tweede keer vader geworden. Nu begrijp ik God nog meer als vader zijnde. Mijn hart is zoveel opener en liefdevoller geworden.”

Eric straalt als hij zijn verhaal besluit: “God is Degene Die herstel brengt en vertrouwen geeft. Hij maakt dingen nieuw.”

Bekijk hier Eric’s getuigenis:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen