Erik de Mooij werd tegen het advies van de dokter in geboren: “God is trouw”

“God is altijd trouw geweest. Mijn ouders hebben drie kinderen, ik heb twee zussen. Er kwam een moment waarop mijn moeder twee keer een hele zware zwangerschap had gehad. Samen in overleg met God hadden mijn ouders het gevoel dat er nog een derde kind moest komen. Dat was ik”, vertelt Erik de Mooij bij Xpedition Glory.

“Alle artsen zeiden tegen mijn moeder: ‘Het lijkt me niet verstandig om dat te doen. Het is beter als je het gewoon houdt bij wat je nu hebt.’ Totdat op een gegeven moment mijn moeder zo sterk het gevoel had dat ze nog een derde kind moest krijgen. Mijn ouders zijn toen op zoek zijn gegaan naar een dokter die daar wel achter stond. Toen kwam ik.”

Aanbidding leiden
“Ik voel daarin zo dat God mij heeft geleid van plek tot plek”, gaat Erik verder. “Op mijn elfde mocht ik beginnen met muziek maken in de kerk. Dat is doorgegroeid. Het begon met drummen. Ondertussen liet God mij inzien dat ik aanbidding mocht leiden. Zo is dat doorgegaan totdat ik op een gegeven moment door het hele land heen mocht reizen om muziek te maken voor Hem.”

Gods trouw
“Daarin voel ik zo Gods trouw, alleen daarin al. Hij wil mij leiden bij elke stap. Als mensen soms vragen: ‘Hoe kom je nou weer op die plek terecht?’ Dan is eigenlijk altijd mijn antwoord: ‘Ik heb werkelijk geen idee hoe ik daar nou weer terecht ben gekomen en hoe God mij daar heeft gebracht.’”

Elke keer opnieuw laat God zijn trouw en liefde zien. Mijn aanbidding is eigenlijk een heel logisch gevolg op wat Hij heeft gedaan. Daarom werd ik op een gegeven moment zo bepaald bij een nummer van Bethel (Music) dat ik ook wil uitbrengen op mijn volgende cd.

In het refrein zingen we: ‘All my life You have been faithful’. Mijn hele leven bent U trouw geweest aan mij. ‘All my life You have been so good, and so with every breath that I am able…’ – het is een hele logische reactie op Gods liefde en trouw om met alle adem die ik heb te zingen; ‘… I will sing of the goodness of God’.

Erik heeft een sterk verlangen om zo zijn hele leven lang God te mogen aanbidden. “Ik ben God zo dankbaar voor wat Hij mij steeds weer brengt. Ik zie zo uit naar de toekomst.”

Bizar en bijzonder
“Ik begon als jongetje met drummen. Zodra het over melodielijnen ging, was ik aan het fluiten, omdat ik niet durfde te zingen. Ik had het idee dat ik niet kon zingen. Totdat het op een gegeven moment wel moest, omdat er iemand uitviel in de kerk.

Zo liet God mij zien dat ik moest gaan zingen. Nu mag ik het hele land daarmee door en mag ik een plaat opnemen. Hoe die verandering is gekomen in vier, vijf jaar tijd is echt heel bizar en bijzonder.”

Erik besluit zijn getuigenis met een stuk van het aanbiddingslied van Bethel ‘All my life you have been faithful’. En inderdaad – hij heeft een prachtige stem om Zijn Heer mee te aanbidden.

Bekijk hier het filmpje van het getuigenis van Erik:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen