Amsterdamse voedselbank zet grote actie op touw voor noodlijdend Suriname: ‘God opent een deur’

Suriname wordt op dit moment zwaar getroffen door de coronacrisis, overstromingen en een economische crisis die al langere tijd speelt. Daardoor is de crisis groot. Regina MacNack gaat daarom met een team van zo’n 12 Nederlanders naar Suriname om de bevolking te helpen. Er zijn drie mega-containers met materialen en eten per zeevracht opgestuurd. Het team gaat eind oktober naar Suriname om het bij de bevolking te brengen.

“Het is heel triest als je kijkt naar de medische kant van Suriname. De coronacrisis en de overstromingen hebben veel schade gebracht en er zijn weinig hulpmiddelen. Er is een gebrek aan voedsel, bedden, zuurstofapparaten. Er is echt hoge nood. Je hart brandt gewoon om een steentje bij te kunnen dragen”, geeft Regina aan.

Vanuit de voedselbank Hoop voor Morgen is er al veel steun met voedselpakketten die wekelijks gaan naar Suriname. Maar in de afgelopen weken is er een mogelijkheid gekomen om het land op grootse wijze te steunen. “God heeft echt een deur geopend”.

Revalidatieproces
Regina vertelt: “Toen God tot me sprak, ben ik gelijk gaan handelen. We hebben al veel reacties gekregen. Mensen steunen de actie met matrassen, rolstoelen, zuurstofbommen voor ziekenhuizen en ook palets met houdbaar eten.” Inmiddels zijn de spullen via zeevracht dus opgestuurd.

Veel organisaties doen mee, waaronder het Rode Kruis, de kerkgemeente Gods Embassy Amsterdam, Queen D, en ook Queenly Events.

Naast de zendingen die de organisatie regelmatig doet, is het nu de bedoeling dat ze de inhoud van de grote containers zelf gaan uitdelen, middels een missietrip. “Dan delen we de spullen uit die we nu niet kunnen versturen, zoals bedden en rolstoelen.”

Ze is hoopvol over de impact. “De nood is erg hoog. Ook al kan je niet het hele land helpen, je kan iets doen. Als je niets doet, verandert er niets. Als je iets doet, kun je veel in beweging zetten.”

“Ik geloof dat God ook zo is. Als wij een stap in geloof zetten, doet Hij de rest.”

Wil je bijdragen aan Suriname via deze Geestvervulde organisatie van Regina en Esther? Klik hier! (omschrijving: ‘donatie missie Suriname’)

Gegevens:

Tnv: Help Suriname

Stichting Hoop voor Morgen
Geldershoofd 70, Amsterdam (Zuidoost)
Tel. 06-14545065

Bankrekening:
IBAN: NL11 RABO 0156 5859 87
Kamer van Koophandel:
nr. 34386376

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen