Evangelicalen grootste groep binnen Frans protestantisme

In Frankrijk vormen de protestanten een kleine minderheidsgroepering, maar inmiddels zijn de evangelicalen de grootste groep binnen het protestantisme, zo meldt het RD.

Dat komt naar voren in een recent verschenen artikel in het blad Réforme waarin cijfers over religie en kerkgang in Frankrijk op een rij zijn gezet. De Franse onderzoeker Sébastien Fath ziet een duidelijke verschuiving. In 2011 verscheen een eerder onderzoek en Réforme heeft nu nieuwe cijfers gepubliceerd.

Van de ruim 2,04 miljoen protestanten behoren 1,1 miljoen gelovigen tot de (vrije) evangelicale richtingen binnen de Franse protestantse kerken. De onderzoekers rekenen 600.000 tot de luthers-gereformeerde kerken en 340.000 Franse protestanten behoren tot andere richtingen. Frankrijk telt totaal ruim 67 miljoen inwoners.

“de luthers-gereformeerden vormen niet langer de grootste groep, maar de evangelicale christenen.”

Socialoog Jean-Paul Willaime spreekt van een “belangrijke herschikking” binnen het Franse protestantisme nu de luthers-gereformeerden niet langer de grootste groep vormen, maar de evangelicale christenen.

Het hele artikel lees je hier: https://www.rd.nl/artikel/923582-evangelicalen-grootste-groep-binnen-frans-protestantisme

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen