Evangelische premier Australië onder vuur na moedige getuigenis van geloof: “Ik ben geroepen om Gods werk te doen”

In het seculiere Australië doet dit nogal wat stof opwaaien, zo meldt de Engelse krant The Guardian. “Terwijl Australiërs bekend zijn met de niet-evangelische christelijke overtuigingen van ex-premiers John Howard, Kevin Rudd, Tony Abbott en Malcolm Turnbull, is Morrison de eerste pinksterchristen die het ambt bekleedt.”

Video

De video die de gemoederen bezighoudt is van de Australian Christian Churches conferentie, waar Morrison vorige week sprak. Hij vertelt dat hij tijdens de verkiezingscampagne van 2019 een teken van God zocht en dat hij tijdens zijn werk als premier ook handen oplegt.

“Ik kan de wereld niet redden, maar we geloven in iemand die dat wel kan.”

In het korte fragment van zijn toespraak op de conferentie vertelt hij: “Ik kan de wereld niet redden, maar we geloven in Iemand die dat wel kan.” Hij deelt ook over een moeilijke tijd tijdens de laatste twee weken van zijn verkiezingscampagne. “Ik moet toegeven dat ik tegen mezelf zei: ‘Weet u, Heer, waar bent U, waar bent U? Ik wil graag een herinnering als dat in orde is”, zegt Morrison. “En daar recht voor me was de grootste foto van een zwevende adelaar die ik me kon voorstellen en natuurlijk raakte het vers me.”

“De boodschap die ik die dag kreeg was: ‘Scott, je moet rennen om niet moe te worden, je moet lopen om niet flauw te worden, je moet je vleugels uitslaan als een adelaar om te zweven als een adelaar.” Hij vertelde de conferentie dat hij en zijn vrouw Jenny dankbaar waren voor de ‘geweldige gebeden en steun’ van christenen in het hele land.

Pinksterbeweging

Hoewel Australië seculier is, groeit de pinksterbeweging echter snel. Zo meldt The Guardian: “De video, die werd uitgezonden door Vineyard Christian Church en vervolgens verspreid door de Rationalist Society, geeft een zeldzaam inzicht in Morrisons persoonlijke religieuze praktijk en de overtuigingen die hem en de snelgroeiende pinksterbeweging in Australië leiden.”

Het hele artikel lees je hier: https://www.theguardian.com/australia-news/2021/apr/26/scott-morrison-tells-christian-conference-he-was-called-to-do-gods-work-as-prime-minister

Zie hieronder een kort fragment van zijn toespraak op de conferentie:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen