Evangelist bidt voor Antifa-demonstranten bij het Capitool

Terwijl de boosheid en de verdeeldheid in Amerika woensdag een kookpunt bereikte, was evangelist Robby Dawkins bij het Capitool in Washington – de plek waar de demonstraties plaatsvinden – om te bidden voor mensen. En specifiek voor activisten van Antifa en Black Lives Matter.

Dawkins vertelt in de onderstaande video hoe hij een uitstap maakte naar het Black Lives Matter-plaza in Washington. Daar zijn veel linkse activisten en waren er volgens Dawkins ook incidenten van Republikeinse aanhangers die werden gestoken.

“Ik ging erheen om liefde uit te delen en mensen te bemoedigen”, vertelt hij. Op de video is te zien hoe de demonstranten op het begin aanstoot aan hem nemen. Terwijl Robby vertelt dat hij van hen houdt, schelden ze hem uit. ‘Ik ben de meest geweldloze persoon die er is’, zegt hij.

Uiteindelijk komt er een Antifa-demonstrant die openstaat voor gebed. “In Jezus naam bid ik dat God je redt en je veilig houdt. Vul hem met Uw kracht en Uw aanwezigheid, in Jezus’ naam.”

Dawkins vertelt in de video dat het belangrijk is om je niet te onderwerpen aan mensen die agressief zijn. Blijf moedig, blijf in de liefde, discussieer niet, maar laat je niet controleren door hen.

Capitool
Dawkins liep ook tussen de Trump-aanhangers bij het Capitool. Daar deelde hij via een megafoon het evangelie. “Transformatie vindt niet plaats in het Capitool, maar in eerste instantie door levens die getransformeerd worden door God.”

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

God en je partnerkeuze, wat hebben die met elkaar te maken?

Het kiezen van een partner kan één van de belangrijkste beslissingen in je leven zijn. Besluiten dat je de rest van je leven bij...

Shamil Gesser over avondklok: “Dit gaat niet over gezondheid, maar over controle”

Voorganger Shamil Gesser uit Amsterdam is furieus over wat er gaande is rondom het coronabeleid. De komst van de avondklok maakt hem er nog...

God spreekt door kunst

In deze weken zie ik meer dan ooit hoe God de regie in handen heeft. Iedere dag gebeuren er wonderlijke dingen die geen toeval...