Evangelist Daniël van Deutekom lanceert God First Ministries: “Jongeren aansporen om God op nummer één te zetten”

Evangelist Daniël van Deutekom kondigde woensdag in een video op YouTube aan dat hij begonnen is met het opstarten van de bediening God First Ministries. Hij zal zich daarbij vooral richten op het bereiken van jongeren. “God zei tegen mij: ‘Daniël, je mag in dit seizoen meer gaan spreken. Aan het begin van het afgelopen jaar begon Hij tot mij te spreken dat het tijd was om een stichting neer te zetten. Zo ben ik gaan bouwen aan God First Ministries”, vertelt Daniël in zijn video.

Samen met het bestuur van de stichting heeft hij besloten de stichting vrijdagavond 7 januari officieel te lanceren. In de video legt Daniël uit wat de visie is van God First Ministries en waarom hij zich vooral op jongeren wil richten.

“God First was lange tijd mijn motto – zet God op de eerste plek. Het is mijn kernverlangen om dat uit te dragen. Ik merk dat als ik praat over God, ik mensen vooral wil aansporen om God op nummer één te zetten. Het leven met God is niet saai, het is een avontuur en is bevrijdend.”

Het is een boodschap die Daniël vaak brengt wanneer hij spreekt. “Zodoende hebben we die kernboodschap ook verwezenlijkt in de visie en de naam van de stichting; God First Ministries.”

Jongeren
“Toen God mij op mijn veertiende riep, heeft Hij heel duidelijk aangegeven: ‘Daniël, je bent geroepen om een leider te zijn voor vele jongeren en vele jongeren bij Mij te brengen’. Dat was ook mijn eerste verlangen. Op mijn veertiende werd ik aangeraakt bij Soul Survivor en meteen verlangde ik ernaar om jongeren te bereiken. Ik had Gods liefde ontvangen en wist meteen: dat wil ik doorgeven.

Al die tijd is dat ook mijn hart geweest, maar ik heb er nog niet heel duidelijk vorm aan gegeven. Gelukkig heb ik door events als Momentum daar al wel een begin mee kunnen maken. Dat is ook de visie van God First: christelijke events neerzetten voor jongeren. Ik wil spreken en bedienen en jongeren daarin meenemen.

Dit kan ook door sociale media. Ik ben bezig mensen in dienst te nemen die kunnen editen en die kunnen filmen. Ook ben ik bezig mensen in dienst te nemen die gaan meedenken over het hele proces.”

Weinig christelijke content
Daniël vervolgt: “Ik ben er superenthousiast over, want helaas is er weinig christelijke content voor jongeren online. Als je jongeren in huis hebt, weet je dat ze waarschijnlijk 20 uur per week met hun telefoon bezig zijn .

Maar hoeveel minuten van die uren zijn ze bezig met christelijke content of zien ze christelijke content op hun tijdlijn voorbij komen?  Ik durf te wedden dat dat helaas minder dan een uur is voor de meeste jongeren. Volgens Daniël kom dat onder andere doordat er weinig christelijke content wordt gemaakt. “Er is dus echt een kloof tussen vraag en aanbod”, zegt hij.

“Ik denk dat er ook weinig aandacht is geweest vanuit de kerk om jongeren specifiek online te targeten. Dat is echt een gemis. Een bekend statistiek is dat er iets van 300 jongeren per week de kerk uitgaan in heel Nederland. Die trend kunnen wij samen omdraaien en daar staat God First voor.”

Tot slot deelt Daniël dat hij de afgelopen tijd veel jongeren tot geloof mocht zien komen en hen vervuld mocht zien worden van de Heilige Geest. “Als je mij wilt uitnodigen om in jouw kerk of jeugdgroep te spreken; ik kom dolgraag langs!”

Bekijk hier de video met de aankondiging van de lancering van God First Ministries:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen