Evangelist Joop van Ooijen verontwaardigd na aanhouding wegens spuiten ‘Jezus Redt’ langs A15

Evangelist Joop van Ooijen (69), bekend van de boerderij Jezus Redt in Giessenburg, is maandagavond opgepakt om het aanbrengen van graffiti langs de A15. Hij moest maar liefst 18 uur in een politiecel in Dordrecht verblijven en kan het niet geloven. “Ik voel me behandeld als een crimineel. Maar ik zie niet in wat ik verkeerd heb gedaan”, vertelt hij tegen De Telegraaf.

Het gaat om een elektrokast waar de evangelist in het verleden ‘Jezus Redt’ op heeft geschreven. Echter werden de eerste twee letters van ‘Jezus’ steeds onleesbaar gemaakt door een onbekend persoon, waardoor Van Ooijen er ‘Je’ aan vastplakte.

Zaterdagavond stond er politie achter hem die Van Ooijen beschuldigde van ‘het vernielen van een Rijkseigendom’. Daar is Van Ooijen verbaasd over. “Als ik zie hoeveel graffiti in Nederland is aangebracht, verkeerde ik in de veronderstelling dat dit is toegestaan.”

Avondklok
In april moet Van Ooijen voor de politierechter verschijnen, ook om het overtreden van de avondklok. Maar dat is geheel onterecht, zegt hij. “In het proces-verbaal staat dat ik om 21.10 uur werd aangehouden. Maar het was om vijf voor negen, want ik wilde op tijd thuis zijn. Zo proberen ze me nog een extra straf aan te smeren.”

Reactie
Florens van der Spek, schoonzoon van Joop en leider van Jezus Leeft, reageert. “Wettelijk gezien hebben ze het recht om hem op te pakken. Je zou mij niet zo snel met een spuitbus zien lopen. Mijn schoonvader zal zeker instaan voor de consequenties. Maar je merkt wel dat ze extra streng zijn als je ‘Jezus’ opschrijft.”

“In Nederland mogen we iets uitbundiger worden over het geloof. Als ik in Afrika ben, zie ik overal borden met ‘Jezus’ staan. In Nederland is dat problematisch, dat is jammer!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen