Evangelist Robby Dawkins bij Afghaanse grens om voorgangers in veiligheid te brengen

De Amerikaanse evangelist Robby Dawkins gaat vaak naar Afghanistan om daar kerken te planten en leiders te trainen om onbeschaamd het evangelie te prediken. Vorige week plaatsten we een artikel over hem, waarin hij vertelt over de schrijnende berichten die komen van christenen vanuit Afghanistan. Inmiddels is hij zelf naar het Midden-Oosten, om Afghaanse broeders te helpen.

“Ik vertel je, het is goed om hier weer te zijn. We zijn aan de grens van Iran. Het is schrijnend om te zien hoe jonge zwangere vrouwen met hun kinderen vluchten naar een plaats van vrijheid.”

“Vijftig van onze leiders hebben we in vrijheid kunnen brengen, maar meer dan honderd wachten nog. We zijn druk bezig om daarin te voorzien. Ik ben bemoedigd dat de kerk in het Westen opstaat om hen te helpen.

“Het is moeilijk voor te stellen, maar Iran is momenteel het land dat voorziet in de vrijheid van Afghanen. Ze doen goed werk.”

Voedsel en onderkomen
Robby vertelt wat ze praktisch doen. “We voorzien in voedsel en onderkomen.”

“De duivel voert een heftige aanval uit op de ondergrondse kerk in Afghanistan, maar wij weten één ding. De kerk van Jezus is niet te stoppen. Tegen de verdrukking in, komen er duizenden tot geloof!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen