Evangelist Samuël Boujadi ‘waarschijnlijk verdronken’ in Italië; vrienden doen mee aan opsporing

De 22-jarige Samuël Boujadi uit Bunschoten is al sinds vrijdag vermist, nadat hij ging zwemmen en niet meer terugkwam. Zijn vrienden vrezen dat hij verdronken is. Boujadi is een zeer gepassioneerd evangelist, die regelmatig video’s plaatste van bijzondere ontmoetingen die hij had op straat.

Boujadi was op vakantie met een vriend, Jack Scheudering, en besloot op vrijdagochtend alleen te gaan zwemmen in het kratermeer. Hij zou hebben aangegeven het kratermeer over te steken in de richting van het stadje Trevignano Romano, aldus Roma Today. Toen Boujadi vrijdagmiddag nog steeds niet terugkwam, sloeg zijn vriend alarm. Het meer heeft koude onderstromen en mogelijk is hij onwel geworden.

Toen zijn Nederlandse vrienden en broeders Johan Kok, Daniël van Deutekom en Baruch van Beek de indruk kregen dat het weleens flink mis kon zijn, zijn ze direct met de auto naar Italië gegaan. “We zijn hier om Samuël te zoeken en te bidden voor een wonder. Bid mee dat we hem vinden, we geloven dat God hem uit de dood kan laten opstaan”, zei Daniël van Deutekom in een video.

Ontsteltenis
Het bericht werd snel gedeeld, waardoor in een korte tijd een groot deel van christelijk Nederland op de hoogte was. “Met grote ontsteltenis delen wij mee dat onze vriend en broeder Samuël Boujadi naar alle waarschijnlijkheid verdronken is op vakantie in Italië. Hij maakte vrijdagochtend in z’n eentje een zwemtocht over een groot meer. Na enkele uren vermissing is een grootschalige zoekactie opgezet”, aldus de tekst.

De zoektochten hebben nog niets opgeleverd, maar worden maandag weer voortgezet. Ondertussen wordt er nog steeds gebeden en gestreden voor zijn leven. Johan Kok vertelt op Facebook: ‘We hebben besloten om drie dagen vol geloof te gaan zoeken en hem te gaan vinden, blijf alstublieft met ons mee geloven en bidden dat er een mega wonder gaat gebeuren.’

Zijn kerk, Family Church in Nijkerk, houdt op maandagavond van 20:00 tot 21:30 een Prayer & Worship dienst voor Samuël. “Kan jij er niet bij zijn… bid dan alsnog mee in geloof en proclameer de opstandingskracht van Jezus over Samuël Boujadi”, meldt Family Church.

Zijn vrienden en geloofsgenoten willen niet gecondoleerd worden en blijven geloven voor zijn leven. Ze refereren aan het verhaal van Jezus die Lazarus na drie dagen opwekte uit de dood. 

Bid net als zijn vrienden en kerk mee voor het leven van deze kostbare evangelist, die zijn leven gaf om mensen tot geloof te zien komen. Bid mee voor een groot wonder!

Klik hier om een van de bijzondere video’s te zien die Boujadi maakte.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen