Evangelist trakteert namens ‘jarige Jezus’ en ziet mensen tot bekering komen

Evangelist Arie de Paauw zoekt in alle tijden manieren om het evangelie te delen met mensen in zijn omgeving. Hoewel hij tijdens de lockdown wat meer terughoudend is, vond hij een creatieve manier: ‘Goody bags’ uitdelen met evangelisatiemateriaal erin. Dit doet hij met diverse betrokkenen.

Hij vertelt wat getuigenissen van wat God deed. “Bij Dirk van den Broek aan de Goudsesingel in Rotterdam was mijn eerste plek. De tasjes vonden gretig aftrek. De eerste was een Gereformeerd Vrijgemaakt meisje, dat serieus met haar geloof bezig is, ze heeft vorig jaar belijdenis gedaan.”

Drie mensen tot de Heer
“In totaal mocht ik daar drie mensen tot de Heer leiden: twee Surinaamse zussen, Yvette en Uldine openden hun hart voor Jezus. Zo ook een Kaapverdiaanse jongedame, met paarse krullen, genaamd Vanusa. Ik heb haar adresgegevens en ze wil graag op de hoogte worden gehouden als we weer met de diensten beginnen. 

Ook was er een dame, Marja geheten, die een collega had, die veel met haar over het geloof sprak en wel eens met haar sprak, voor haar was Jezus aannemen op straat nog net een stap te ver, maar Jezus bonst duidelijk op haar hart!”

Vervolgens ging haar naar een volgende locatie, waar enkelen weer openstonden voor een gesprek. “Ik ging als volgt te werk. ‘Mag ik je iets geven in verband met Kerst? Want wie jarig is trakteert! Je weet toch wie er jarig is volgende week vrijdag?’ Een aantal zeiden ‘de Kerstman’ , maar gelukkig ook velen (de Here) Jezus, dat was dan meteen het aanknopingspunt om verder te gaan.”

“Een jong stel genaamd Jelle en Nina, wilden dat geschenk van het eeuwige leven wel ontvangen, maar omdat meteen nu hier op de straat voor Appie Heijn te doen was wel wat erg snel. Gelukkig zit er in de ‘goody bag’ een kaart met het gebed om redding… ze zouden daar thuis naar kijken. Twee anderen deden dat wel ter plekke: Esther en Kela, opnieuw een Kaapverdiaanse; zij nodigden Hem in hun hart uit!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen