Evangelisten slaan de handen ineen voor een grote gospeltruck in Nederland; ‘over een aantal weken rijdt hij door het hele land’

Evangelisten Joey van den Akker, Fausto Tumolo, Vincent Berhitu en Jaap Dieleman hebben een grote gospeltruck aangeschaft waarmee ze het hele land door gaan toeren. De truck is al gekocht en momenteel wordt het podium erin gebouwd. “Je kunt hem binnen een half uur opzetten, daardoor kunnen we per dag naar meerdere steden toeren”, vertelt Joey van den Akker. Hij vertelt in dit artikel hoe ze verwachten dat vele mensen hun leven aan Jezus gaan geven.

Joey vertelt hoe het begon. “Het was nog maar drie weken geleden, dat we de koppen bij elkaar staken. We hadden net onder leiding van Vincent ‘Kom Laten Wij Aanbidden’ georganiseerd, met als climax het Malieveld. Toen zeiden we tegen elkaar: ‘En wat nu?’”

Oogsttijd
Vincent had al langere tijd op zijn hart dat de volgende ronde puur om evangelisatie zou moeten draaien, vertelt Joey. “Hij voelde, net als wij, dat het echt oogsttijd is. Het vliegen en het bedienen in het buitenland is niet zo makkelijk, ik geloof dat het nu de tijd is voor Nederland.”

“We moeten die tijd nú benutten om iedereen het evangelie te laten horen. Dat is de drive die we hebben.”

“Jaap Dieleman, die ook deel is van het team, deelde zijn verhaal over de trucks die hij heeft rijden in India. Hij zei: ‘Is het niet een goed idee om die ook in Nederland te introduceren?’ Daar is een concreet plan van gemaakt en de truck is al aangeschaft. We hebben volmondig ‘ja’ gezegd.”

Tijdsdruk
Wij ervaren ook een sterke tijdsdruk, vertelt Joey. “We hebben nog maar een korte tijd om het evangelie te laten horen. We moeten die tijd nú benutten om iedereen het evangelie te laten horen. Dat is de drive die we hebben. Mensen moeten het evangelie tot zich krijgen in woord en in kracht.”

“We geloven dat het oogsttijd is in Nederland en dat God gaat bewegen. De truck is zo snel opgezet, normaal duurt dit vele weken, maar bij ons is het nu in een week geregeld. Het gaat soepel. We ervaren dat God wil zeggen: ‘De tijd is kort.’”

Voordelen
De truck heeft veel voordelen, waaronder dat het erg snel op te bouwen is. “Vincent heeft in het afgelopen jaar “Kom Laten Wij Aanbidden” gedaan met een tent, maar daar is zoveel tijd mee gemoeid. Met een kant en klare truck kun je zo in- en uitklappen. Alles staat na een half uur paraat. Daardoor kun je niet een stad, maar misschien zelfs wel twee steden per dag bereiken. Het geeft flexibiliteit.”

“We hebben het op ons hart om de handen ineen te slaan met andere kerken en geloofs- gemeenschappen om samen de verlorenen te bereiken. We zoeken daarom samenwerking en we willen graag mensen trainen. Als gemeenten meer vuur en handvatten voor evangelisatie willen, willen we hen helpen.”

“Het hebben het op ons hart om de handen ineen te slaan met andere kerken en geloofs- gemeenschappen om samen de verlorenen te bereiken.”


“Het idee is dat de mensen de straat op gaan om te evangeliseren. Uiteindelijk leiden ze de mensen naar de truck, waar de ‘grand finale’ is. Bij de truck wordt nog eens het evangelie gepredikt en kunnen mensen zich bekeren.”

Onze visie is om de truck alle dagen van de week te laten rijden. Met het huidige team dat we hebben is dat onmogelijk. Maar door samenwerking met andere kerken en bedieningen die de truck goedkoop huren, kan dat wel. Het enige dat bedieningen moeten bijdragen, zijn de kosten die we moeten maken.”

Stip op de horizon
Wat ziet Joey van den Akker als stip op de horizon? “We willen onze steden innemen en zien dat mensen hun leven aan Jezus geven en vervolgens gediscipeld worden. Daarom zoeken we in elke stad waar we heengaan de verbinding met kerken en huisgroepen, zodat mensen daar naartoe kunnen gaan voor nazorg.”

“We hopen natuurlijk dat dit de trend zet voor een krachtige beweging van God in ons land en dat we gevolgd worden, overal waar we gaan.”

Steun de missie van Revive!
Help onze impact te vergroten!

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen