Ex-satanist die christenen haatte, aanbad het kwaad 33 jaar lang – tot er op mysterieuze wijze een boek in zijn gevangeniscel verscheen

Een man die meer dan dertig jaar verwikkeld is geweest in het occulte, deelde bij CBN News zijn ongelooflijke verhaal over het achterlaten van het satanisme, het vinden van vrijheid in Christus – en nu het evangelie aan anderen te verspreiden.

Brian Cole legde in de laatste aflevering van ‘The Playing With Fire Podcast‘ uit dat hij als kleine jongen niet het gevoel had dat hij ergens thuishoorde.

“Ik begreep niet wie ik was in Christus”, zei hij. “Ik was tien jaar oud en had een gewelddadige vader… Op school werd ik gepest en mijn moeder dwong ons om naar de kerk te gaan.” Cole zei dat hij ook emotioneel werd mishandeld in zijn kerk.

Losgekoppeld
Elke onderdeel van zijn leven zorgde ervoor dat hij zich alleen en losgekoppeld voelde – totdat hij een groep oudere kinderen ontmoette die hem in huis namen. “Ze praatten tegen me, ze gaven me aandacht”, zei hij. “Ze scholden me niet uit en sloegen me niet in elkaar.”

Cole realiseerde zich al snel dat de kinderen met wie hij bevriend raakte, betrokken waren bij satanisme – een geloofssysteem dat het tegenovergestelde is van de kerkervaring van zijn familie.

Hoewel de theologie hem niet aansprak, zei Cole dat hij ‘alles wilde doen waar deze kinderen zich mee bezighielden’. Het duurde dan ook niet lang of hij ging in alles mee. Lees wat Cole zegt die zijn decennialange ervaring in het occulte deelt, evenals zijn genezing:

“Een van de eerste rituelen waar ik aan meedeed, was het offeren van een eekhoorn.” Hij zei de anderen dat hij dat niet zou doen, omdat hij altijd van dieren had gehouden. “Ze zeiden: ‘Satan eist bloed, dus dan zul je jezelf moeten snijden’, dus dat deed ik. Dat werd 33 jaar lang een verslaving: het snijden en de zelfverminking.”

Van liefhebberij naar toegewijd satanisme
Naarmate de tijd vorderde, trok de angst die het satanisme wekte – en de rebellie – hem verder aan. In het begin was het geen theologische connectie; in plaats daarvan was het meer een “liefhebberij”. Hij vernielde christelijke symbolen op kerkhoven en sloeg kerststalletjes kapot.

“Ik was een soort van hobbyist hierin van mijn tiende tot mijn achttiende,” zegt hij. “Toen ik achttien werd, werd ik gearresteerd… Ik kreeg een gevangenisstraf van tien jaar. Toen ik de gevangenis in ging, stapte ik over van liefhebberij naar toegewijd satanisme.

Cole zei dat hij boeken begon te bestellen over de occulte en ceremoniële magie en het grootste deel van zijn dagen doorbracht met lezen en studeren – en dat is niet alles. “Ik heb een tatoeage van een kruis … op de onderkant van mijn linkervoet, zodat ik God kon vertrappen wanneer ik ook maar ergens een stap zette” zegt hij.

Ongemakkelijk
Na verloop van tijd begon hij zich ongemakkelijk begon te voelen met de rol die Satan in zijn leven speelde en de macht die het kwaad opleverde. In 1987 ging hij van het satanisme over op naar andere vormen van het occulte – maar hij viel vaak terug op zijn oude manieren en gebruikte onder andere Tarotkaarten.

“In het occulte … zou ik gewoon gaan zitten, mezelf laten bezetten en dingen gaan schrijven”, vertelt Cole. Hij hield zelfs een droomdagboek bij.

Het meest intrigerende element van zijn reis? Ondanks dat hij in satan geloofde, geloofde hij niet in God. “Ik geloofde niet dat Jezus bestond”, zegt hij. “Ik dacht dat de Bijbel een ander mythologisch boek was… Een van mijn grootste religies was het haten van christenen.”

Zelfmoordplannen
Maar alles veranderde in 2009, toen Cole, toen 44 jaar oud, opnieuw werd gearresteerd. Hij realiseerde zich dat zijn criminele leven niet werkte en dat er dringend iets moest veranderen. “Ik had geprobeerd zelfmoord te plegen… ik wilde gewoon niet meer leven”, vertelt hij.

Cole begon voorzichtig de Bijbel te onderzoeken terwijl hij probeerde om van de drugs af te komen en zijn leven te veranderen. Ondanks zijn scepsis en spot, begon hij te lezen en te verkennen.

Bevrijd
Toen, op een dag, kwam hij terug naar zijn kamer en vond een willekeurig boek op de vloer van zijn cel. Het was ‘The Case for Christ’ van Lee Strobel, een boek dat Strobels reis van atheïsme naar geloof documenteert.

“Toen ik dat boek uit had, kon ik niet langer ontkennen dat Jezus op deze aarde bestond”, zei hij. “Mijn hele leven had ik de waarheid gezocht.” Cole ontdekte dat de waarheid zijn leven veranderde en is nu predikant. “Dit heeft me op zoveel manieren bevrijd, ik kan het niet eens uitleggen”, besluit een zichtbaar emotionele Cole.”

Lees hier het volledige artikel.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen