Familie Hoogenboom ziet de coronacrisis als een kans om Gods liefde te laten zien

De coronacrisis is voor de familie Hoogenboom uit Dodewaard geen reden om bij de pakken neer te zitten. Ze bedenken steeds acties om mensen blij te maken, zoals mooie kaarten versturen, cadeautjes brengen, of een muziekoptreden houden op het dorpsplein. “Ik vind het zo mooi om het evangelie te verspreiden door liefde te laten zien”, zegt Gerda Hoogenboom, de moeder van het gezin. 

“Als gezin zijn we vaak actief met elkaar bezig. In de afgelopen jaren zijn we gegroeid in ons geloof en hebben we God echt persoonlijk leren kennen. Dan ga je ontdekken hoe groot Hij is. Onze reformatorische achtergrond heeft ons veel Bijbelkennis gegeven, maar nu proberen we het ook in praktijk te brengen.”

“In de afgelopen jaren zijn we gegroeid in ons geloof en hebben we God echt persoonlijk leren kennen.”

“Omdat ik meer zie wie Jezus persoonlijk voor mij is, vind ik het prachtig om dat goede nieuws niet voor mezelf te houden maar ook uit te delen aan anderen. Juist in deze tijd! Er liggen zoveel kansen. Een prediker zei het laatst mooi in een preek: laten we terugkeren naar het oude belletje lellen. Dan zet je een cadeautje bij iemand voor de deur en ren je weg.”

Gerda vertelt dat ze praktisch is ingesteld. “Als ik hoor dat iemand het moeilijk heeft, vind ik het leuk om die persoon een kaartje met een bemoediging te sturen.”

Plein in Dodewaard
Tijdens Pasen kreeg de familie Hoogenboom samen met haar goede vriendin Karin een leuk idee om samen uit te voeren. Gerda vertelt. “Met kerst houden we normaal gesproken een feest op het plein in Dodewaard. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale PKN. Op die manier vertellen we, en willen we laten we zien, dat Jezus voor iedereen is gekomen. Dat wilden we met Pasen ook doen, maar de gemeente gaf geen toestemming wegens de coronacrisis.”

“Toen bedachten we: waarom doen we het niet gewoon als gezin? Dan gaan we op het plein wat liederen zingen – en met stoepkrijt mooie tekeningen maken. Het mooie is dat aan de rand van dat plein hoge bejaardentehuizen staan, dus mensen kunnen vanaf het balkon meekijken.”

Karin en dochter Liz maakten samen met Gerda en haar kinderen Joel en Esther mooie tekeningen met stoepkrijt. Gekleurde vlakken als achtergrond, met een groot kruis en het hart van Jezus erbij. Ook stond er geschreven dat de mensen kostbaar zijn en goud waard. 

“Een goede kennis van ons heeft nog een geluidsbox met een microfoon neergezet. Die hebben we aangesloten en heeft dochter Esther een paar mooie liederen gezongen.”

Enthousiasme
Mensen ontvingen het met groot enthousiasme en begonnen zelfs te klappen. Na afloop deden Esther en Joel  bij de mensen een kaartje in de brievenbus, met mooie woorden erop.

“De maandag daarop kwam een vrouw bij ons aan de deur. Ze zei: ‘Ik kom even zeggen dat het kaartje me erg heeft geraakt.’ Joël, onze oudste zoon, had het kaartje geschreven. Er stond op: ‘God houdt van jou en Hij zorgt voor jou’. Achteraf bleek dat deze vrouw net een moeilijke boodschap van het ziekenhuis had gekregen.”

“De maandag daarop kwam een vrouw bij ons aan de deur. Ze zei: ‘Ik kom even zeggen dat het kaartje me erg heeft geraakt.’”


“Ik ben ervan overtuigd dat we op deze manier veel meer kerk kunnen zijn. Het gaat niet zozeer over: ‘Wij geloven dit en je moet dit en dat.’ Ik geloof dat we naar de mensen toe mogen gaan en met hen op mogen trekken. Daarin mogen we Jezus en Zijn liefde voor alle mensen laten zien.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen