Familie Ketting helpt arme gezinnen in Sri Lanka met voedselpakketten

De familie Ketting uit Werkendam adopteerden 37 en 35 jaar geleden twee kinderen uit Sri Lanka. “God gaf ons beiden het diepe verlangen in ons hart om iets te mogen betekenen voor de allerarmste achterblijvers. Na vele jaren is God onze gebeden gaan verhoren en stap voor stap zijn er vele deuren opengegaan.”

Het is een lang en ontroerend verhaal over een trouwe liefdevolle God, die hen geleid heeft om prachtige dingen tot stand te zien komen. “In 2001 is stichting Love Care opgericht en van het maandelijks sponsoren van enkele arme kinderen, zijn er nú 20 jaar later 150 kinderen, die een maandelijkse ondersteuning ontvangen.”

“In al die jaren zijn er diepe vriendschappen ontstaan tussen ons en trouwe en betrouwbare pastors van kleine gemeenten in de binnenlanden van Sri Lanka. Zij hebben een enorm liefdevol hart voor de armen, waar niemand naar omkijkt. En zó kon het mogelijk worden, om vanaf het begin van de coronacrisis te starten met het verspreiden van voedselpakketen voor de arme dagloners, die van de ene dag op de andere niet meer mochten werken.”

Tien euro per week
Kort gezegd komt het er op neer, dat er dan geen rupees zijn en dus ook geen rijst op de plank. Een gemiddeld gezin eet voor ongeveer €10,= per week. We hebben tot nog toe wel 5000 pakketten kunnen verspreiden in samenwerking met de pastors. Ons motto is: €1,= hier is €1,= dáár. Waar we zó van onder de indruk zijn en waar we ook zó ongelooflijk van onder de indruk zijn, is dat God zo’n leger mensen in Nederland in hun hart legt om geld te storten voor deze arme mensen. Ook in Sri Lanka zijn de mensen enorm geraakt door deze blijken van liefde en zorg voor hen.

Zij zijn niet gewend dat er iemand naar hen omkijkt en het gebeurt dan ook regelmatig, dat mensen tot geloof komen, hierdoor. Ze zeggen ook steeds, dat ze geen uitweg meer zagen… en toen kwam er een pastor met een pakket eten voor een week.
www.lovecaresrilanka.nl 

Stichting Love Care Sri Lanka. info@lovecare.nl IBAN: NL51RABO0335334733

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen