Familie Van Dijk stapt uit in Aruba en ziet God wonderen doen

Jarno en Liesbeth van Dijk zijn met hun kinderen Jeftha en Micha op een missiereis naar Aruba, waar Jarno voorgaat in diverse diensten. Desondanks blijft hun werk niet beperkt tot ‘binnen de kerkmuren’, zegt Liesbeth op Facebook. “We hebben besloten om met alle obers een woord van God te delen.”

Liesbeth merkte op het begin van de trip al hoe God een stuk vulling dat van haar kies afbrak, gebruikte voor een mooie ontmoeting. Ze kon al snel terecht bij de tandarts. “Lekker zenuwachtig lag ik op de stoel en had een leuk gesprek met de beste man. Hij toonde veel interesse. Toen ik vroeg of hij ook naar een kerk ging, zei hij dat hij te druk was met werken en eigenlijk wel zou moeten gaan.”

Gat gevuld
“Tijdens de behandeling, al biddend dat het geen pijn zou doen en dat God de handen van die man zou zegenen, vroeg ik ook of Hij nog een woord voor hem had. En dat had Hij. Toen hij klaar was met vullen en ik geen greintje pijn had gevoeld, vroeg ik of ik hem nog iets mocht zeggen.”

“Ik zei dat, zoals hij het gaatje in mn kies had gevuld, God zijn hart wil vullen en dat het niet per se gaat om kerkgang, maar om een persoonlijke relatie met Hem”

“Ik zei dat, zoals hij het gaatje in mijn kies had gevuld, God zijn hart wil vullen en dat het niet per se gaat om kerkgang, maar een persoonlijke relatie met Hem en dat Hij van hem houdt. Hij bedankte me en ik bedankte hem.”

Restaurants
Ook in restaurants reikt de familie uit, vertelt Liesbeth. “Vanavond vroegen we God om een woord voor de ober. Onze zoon Jeftha zag een beeld dat hij aan het metselen was en ik moest denken aan een ladder. Micha zag een munt op de grond vallen. We bespraken het samen en Jarno vertelde dat hij aan het begin van de avond de indruk kreeg dat hij honderd dollar moest weggeven.


Dus de munt op de grond was voor hem een bevestiging om het hier te geven. Toen we onze ober vertelden dat we christenen zijn en voor hem hadden gebeden en hem wilden bemoedigen met woorden van God, vroegen we of hij wellicht iets aan het bouwen is.

Dankbaar
Waarop hij enthousiast reageerde dat hij vorige week was begonnen met het verbouwen van een huis, dat van zijn overleden moeder is geweest en waar hij met zijn gezin zou intrekken. Hij vertelde dat het hem veel geld ging kosten. Daarop zeiden we dat Gods oog op hem is en dat Hij hem wil zegenen, dus we gaven hem de honderd dollar. Hij was zó blij en dankbaar.”

“Op het begin van de avond tijdens het tanken gaven we de vrouw die ons hielp ook een flinke fooi. Ze sloeg een kruis en moest bijna huilen.”

Hij vond het sowieso al bijzonder dat we voor hem hadden gebeden en woorden van God voor hem hadden ontvangen. Hij vertelde dat hij dit nodig had.”

“Op het begin van de avond tijdens het tanken gaven we de vrouw die ons hielp ook een flinke fooi. Ze sloeg een kruis en moest bijna huilen. We vertelden haar dat God van haar houdt!”

Klik hier om nog meer getuigenissen te lezen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen