Fractie-Nanninga wil prostitutiewet Segers mogelijk aan meerderheid helpen

“Wij neigen naar steun”, zo verklaarde fractievoorzitter Annabel Nanninga maandagavond desgevraagd tegenover het Reformatorisch Dagblad.

De initiatiefwet beoogt klanten strafbaar te stellen die weten dat de prostituee van hun keuze slachtoffer is van uitbuiting, of ernstige reden hebben dat te vermoeden. Nanninga vindt deze wet ‘aantrekkelijke kanten’ hebben, omdat seksklanten hiermee ontmoedigd worden om vrouwen te bezoeken in het illegale circuit.

De wet is goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar in de Eerste Kamer ligt het nog wat complexer. Waar de PvdA in de Tweede Kamer bijvoorbeeld voor de wet stemde, is Eerste Kamerlid Jeroen Recourt (PvdA) kritischer. “Begrijp ik het goed dat de wet zich dus eigenlijk niet richt op het bestrijden van mensenhandel, maar op het tegengaan van zwaar immoreel gedrag?”, aldus Recourt.

Op een kier
Mochten PvdA en fractie Nanninga, met acht zetels in de Eerste Kamer, voorstemmen, dan zal de wet definitief zijn. Er zijn ook nog mogelijkheden dat D66 en GroenLinks steun geven aan de wet, die houden de deur nu op een kier.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen