Francis Chan bemoedigt de kerk

In een videoboodschap bemoedigt voorganger, schrijver en evangelist Francis Chan de kerk. Op dit moment woont hij in Hong Kong met zijn gezin, maar dat hield hem niet tegen om christenen wereldwijd te bemoedigen met een boodschap over liefde, vrede en vreugde.

Na een korte introductie geeft Chan ons een aantal bemoedigingen mee. Hij trapt af met liefde, dat we te allen tijde liefdevol blijven. De oproep die hij doet is dat we naar God blijven kijken en we continue blijven vragen hoe we Hem en anderen lief kunnen hebben. Daarbij nodigt hij uit tot een houding van nederigheid, waarbij we ons richten op het dienen van anderen. Hij vervolgt zijn boodschap met de oproep om vreugdevol te blijven. Hij toont nadrukkelijk zijn begrip voor de gekke tijd waarin we leven, maar moedigt ons aan desondanks vreugdevol te blijven en niet te vergeten dat zelfs als we alleen zijn, we nog steeds met de Schepper van hemel en aarde zijn.

Het derde punt waarmee hij ons bemoedigt is om onze vrede niet te verliezen. Het meest voorkomende gebod, zo vertelt Chan, in de Bijbel is dat we niet bang moeten zijn. Hij geeft aan dat we ons daaraan mogen vasthouden, dat we onafscheidelijk van Gods liefde zijn en dat we niet meer bang hoeven te zijn. Zelfs niet om te sterven, want we weten waar we terechtkomen. En dat is een goede plek.

Check de videoboodschap hier:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen