Frank Ouweneel over de vraag: moet ik me laten vaccineren?

Veel mensen maken een keuze rondom vaccinatie zonder dat ze het de Heere zelf hebben gevraagd. Heb je het al met God zelf besproken? In de onderstaande video geeft Bijbelleraar Frank Ouweneel een advies op de vraag: moet ik me laten vaccineren?

Bijbelleraar Frank Ouweneel begint in zijn video. “Internet staat vol met vaak tegengestelde waarheden over vaccinatie. Misschien verwart het je enorm en word je er niet rustig van. Het is goed voor te stellen dat je het ook niet meer weet.”

“Geen enkel mens kan je eenduidig antwoord geven. Hoe wetenschappelijk onderlegd of geestelijk onderlegd het ook is. Ook ik heb niet de houding van: ik zal het u eens even vertellen.”

“Hoe wil ik u dan helpen? In alle eenvoud wil ik u wijzen op het woord van God.”

“Hoe wil ik u dan helpen? In alle eenvoud wil ik u wijzen op het Woord van God. Als christenen hebben we namelijk maar een leidraad in ons leven. Dat is de Bijbel.”

Zelfde antwoord
Ouweneel krijgt honderden mails van christenen die aan hem vragen of ze zich moeten vaccineren. Steeds geeft hij hetzelfde antwoord. “Ik wijs naar Rebecca, de vrouw van Izak. Haar twee kinderen schopten in haar buik tegen elkaar, staat in Genesis 4, en ze snapte dit niet. Toen stond er: ‘Daarop ging ze het de Heere vragen.'”

“Dit is het antwoord op elke medisch-ethische vraag. Baseer je antwoord niet op wetenschap of op Social media, maar ga het de Heere vragen.”

“Dit is het antwoord op elke medisch-ethische vraag. Baseer je antwoord niet op wetenschap of op social media, maar ga het de Heere vragen.”

“Toen Rebekka op haar knieën ging en haar medisch-ethische vraag met de Heere deelde, gaf Hij haar antwoord. Dus: vraag het de Heere. Misschien zeg je: dat is een dooddoener. Maar dan wijs ik u op de vele gelovigen die het geheim kennen van het gebed. De Heere geeft antwoorden waar ik wat aan heb.”

“Maak er geen ‘kop of munt-verhaal’ van, maar volg het Rebekka-voorbeeld. Alleen de Heere beschikt over de juiste informatie. Door Zijn Woord en door de Heilige Geest.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen