Franse non van 116 overleeft coronavirus

De voor zover bekend oudste mens in Europa heeft een besmetting met het coronavirus overleefd. De Franse non André viert deze week haar 117de verjaardag, lieten haar verzorgers weten. Dit meldt de Belgische krant De Morgen.

De non, die eigenlijk Lucile Randon heet, sloot zich in 1944 aan bij een katholieke orde. Op 16 januari werd ze positief getest op het coronavirus in haar woon-zorgcentrum in Toulon. Ze ging in isolatie, maar vertoonde geen ziektesymptomen.

“Nee, ik was niet bang omdat ik niet bang was om te sterven”, zei ze op de Franse tv. Ze zou naar eigen zeggen gelukkig zijn als ze kan worden herenigd met ‘haar grote broer, grootvader en grootmoeder’.

Een woordvoerder van het woon-zorgcentrum waar ze verblijft reageert. “Ze heeft veel geluk gehad. Ze is heel kalm en kijkt ernaar uit om donderdag haar 117de verjaardag te vieren.”

Zuster André is volgens een ranglijst de op één na oudste mens op aarde. De oudste is Kane Tanaka uit Japan, die op 2 januari 118 is geworden.

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Gertruud leerde de Bijbel lezen vanuit Hebreeuws denken: “Ik heb de schoonheid van God nog meer ontdekt”

Gertruud Bakker groeide op in een katholieke familie van joodse komaf. Toen ze op haar 21e Jezus leerde kennen, verdiepte ze zich veel in het...

Elisa werd veranderd door Gods liefde: “Ik heb een passie om het evangelie met anderen te delen”

Opgegroeid in de Nederlands Gereformeerde Kerk in een christelijk gezin, kan ik met enige zekerheid zeggen dat de levende relatie die mijn ouders hebben...

Vrouw uit Leerdam geneest van zwaarste vorm epilepsie na gebed in winkel

Daphny uit Leerdam getuigt in de onderstaande video dat haar dochter is genezen van de zwaarste vorm van epilepsie. Dit gebeurde in september toen...