Fysiotherapeut Karl Noten bidt vaak met zijn patiënten: “Heerlijk dat ik mijn eigen bedrijf heb”

Christelijke fysiotherapeut Karl Noten bidt vaak met zijn patiënten. Toen hij nog in het ziekenhuis werkte, werd hem vaak verteld dat hij meer professionele afstand van zijn patiënten moest nemen. Dat, terwijl hij het vak juist gekozen had om mensen te helpen. “Heerlijk dat God mij mijn eigen bedrijf heeft gegeven”, deelt hij op Facebook.

Over het bidden met patiënten schrijft hij: “Ik doe niks raars of zweverigs hoor. Gewoon bidden voor genezing en herstel zoals het in de Bijbel staat. Liefdevol en respectvol naar elk geloof. Voor alle duidelijkheid: het bidden vindt plaats buiten de fysiotherapeutische behandeling om. Kosteloos. Gewoon omdat ik van mensen houd.

Opmerkelijk is dat Reiki, waarbij mensen spirituele krachten/energie overbrengen, in ons vroeger zo christelijk Nederland meer geaccepteerd word dan Bijbels bidden. Er zijn zoveel patiënten die vertellen dat ze Reiki hebben gedaan. Aha, dat is niet zweverig?”

Atheïsten
“Vandaag zei iemand: ‘Mijn vriendengroep bestaat uit allemaal atheïsten, want het zijn wetenschappers’. Natuurlijk zijn geloof en weten(schap) 2 verschillende zaken, daarom heet het ook geloof. Maar deze 2 kunnen ook samen gaan.

De Bijbel geeft aan dat je je handen moet leggen op mensen die ziek zijn en voor hen bidden. Het helende effect van aanraking en geloof zijn wetenschappelijk aangetoond dus of dat echt werkt staat buiten discussie.” (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27194823/ , https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30315480/ )

Placebo
“Het placebo effect, ofwel als je erin gelooft werkt het, maar hoe precies weten we niet, speelt ook bij veel medicatie een grote rol. Aha als je erin … gelooft. Dus toch geloof? ( https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31347615/ )

Elke arts zal beamen dat een mens bestaat uit lichaam, ziel en geest en dat deze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We praten over geestelijke gezondheidzorg maar dat is eigenlijk spraakverwarring want dat gaat over psychische gezondheid. Tijd voor echte geestelijke gezondheidzorg.

Ben jij een bidder? Dan ben jij nodig in deze wereld. Wees niet bang. Wat heb je te verliezen? De bijbel zegt in Jakobus 5:14: ‘Het gelovige gebed zal de zieke redden’. Doe je mee?”

KARL NOTEN GAAT DE KOMENDE TIJD GEZONDHEIDSVRAGEN BEANTWOORDEN? LOOP JIJ ROND MET VRAGEN RONDOM GELOOF EN GEZONDHEID, STUUR ZE NAAR INFO@REVIVE.NL?

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen