Gebedsavond voor eenheid in Nederland: “We geloven dat er kracht zit in gebed vanuit saamhorigheid”

Recent schreven Daniël van Deutekom, Anne Borkent en Hans Maat een open brief aan de samenleving. Daarin spraken ze hun zorgen uit over de toenemende polarisatie in de samenleving. Vervolgens riepen ze “ieder individu op om de verbinding op te zoeken met mensen die totaal anders denken”. Christelijke leiders in Nederland konden deze brief online ondertekenen.

Daar werd massaal gehoor aan gegeven. Zo’n 200 christelijke leiders ondertekenden de brief. “Als initiatiefnemers van hartvooreenheid.nl vinden we het bijzonder om te zien hoeveel verschillende stromingen vertegenwoordigd zijn in de lijst met  handtekeningen van deze open brief”, lieten Van Deutekom, Borkent en Maat weten.

Als vervolg op de brief hebben de initiatiefnemers daarom besloten een gebedsavond te houden die vanavond plaatsvindt in Hilversum. “We zien dat de toenemende polarisatie een breed gedeelde zorg is – en geloven dat gebed verbindend zal werken.”

Saamhorigheid
“Aan de hand van het Onze Vader zullen een aantal leiders die de brief getekend hebben ons leiden in gebed. Ook is er ruimte om in groepjes te bidden.

Steeds wanneer de eerste gelovigen eenparig in gebed gingen, verhoorde God hun gebeden. Wij geloven dat er kracht zit in gebed vanuit saamhorigheid.

We zullen ook bidden voor vrede, voor de overheid, voor wijsheid, voor sterke onderlinge relaties, en uiteraard voor gezondheid. De avond duurt van 20:00-21:15 uur en is in het gebouw van Celebration Church Hilversum.”

Wil je vanavond meebidden? Je kunt je nog aanmelden via deze link.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen