Geef niet op: God schrijft nog steeds jouw verhaal

Wanneer omstandigheden ons overweldigen, hebben we meestal het gevoel dat dit het einde is. Het overweldigt ons zodanig dat we denken dat er geen hoop meer is. Maar het goede nieuws is, hoe we ons ook voelen, er is altijd hoop in Jezus.

Toen God de mens schiep, ontviel de eerste van Zijn schepping vanwege de zonde Zijn heerlijkheid. Toch gaf Hij niet op. In plaats daarvan plande Hij een reddingsmissie voor hen. God deed dit door Zijn Enige Zoon, Jezus, te sturen om ons van onze zonden te redden en door Hem eeuwig leven te verwerven. Jezus betaalde het allemaal aan het Kruis en droeg zelf onze zonden. Jezus moest voor ons sterven om het gezegende en glorieuze einde te ontvangen dat God voor ogen heeft voor ons.

Dus ik wil je eraan herinneren om nooit de hoop te verliezen. Als je je op dit moment in een situatie bevindt die misschien chaotisch lijkt, onthoud dan wat Jezus voor je deed. Weet dat elke ongunstige en ongelukkige omstandigheid waarin jij je momenteel bevindt, onderhevig is aan Gods verlossing. Want toen Jezus in Johannes 19:30 zei: "Het is volbracht", bedoelde Hij dat echt. Hij won jouw strijd, jouw slavernij aan de zonde, het verloren en leeg zijn. Hij heeft de dood overwonnen, dus het kan zijn dat je niet langer gescheiden bent van Zijn Aanwezigheid. 

Schep moed
Schep moed want in elke strijd is er altijd een doorbraak. En onthoud dat als het nog niet gelukt is, het nog niet het einde is. God is nog steeds jouw verhaal aan het schrijven, en Hij zal zeker afmaken wat Hij in jou begonnen is (Filippenzen 1: 6). Verlies alsjeblieft de hoop niet en geef alles aan Jezus over. Vertrouw gewoon op het proces, want Hij kneed je in dit breekbare seizoen. Vertrouw op Zijn liefde omdat Hij meer van je houdt dan je denkt. Hij heeft nog veel grotere dingen voor je in petto. Jij bent zeer geliefd.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen