Geen kerkverboden meer: Californische gouverneur Newsom moet $ 1,35 miljoen juridische kosten betalen voor het sluiten van kerken

Deze week keurde een Californische districtsrechtbank de schikking goed van de rechtszaak van de Harvest Rock Church en van het Harvest International Ministry tegen gouverneur Gavin Newsom, waarmee het eerste nationale permanente verbod in de VS werd ingesteld tegen COVID-beperkingen op kerken en gebedshuizen, zo meldt CBN News.

Volgens de schikking mogen discriminerende beperkingen op aanbidding en religieuze bijeenkomsten niet langer worden toegepast op kerken en gebedshuizen.

Gedenkwaardige dag

“Dit is een gedenkwaardige dag voor kerken in Amerika! Na bijna een jaar durende strijd om onze religieuze vrijheden te verdedigen, heeft onze rechtszaak een permanente regeling in ons voordeel bereikt”, aldus Harvest Rock Senior Pastor Ché Ahn. 

“Deze zaak zal als een voorbeeld fungeren, niet alleen in onze staat maar in heel amerika. we geven alle glorie aan god voor het geweldig bewegen in dit historische seizoen”

“Ik ben verheugd om de volledige omkering te zien van de laatste discriminerende beperkingen tegen kerken in Californië, wetende dat deze zaak als een voorbeeld zal fungeren, niet alleen in onze staat maar ook in onze natie”, vervolgde hij. “We zijn onze advocaat Mat Staver en Liberty Counsel ongelooflijk dankbaar voor hun meedogenloze steun en felle vastberadenheid. Bovenal geven we alle glorie aan God voor het geweldig bewegen in dit historische seizoen!” 

Het volledige artikel lees je op CBN News.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen