Geen Pinksterconferentie in Biddinghuizen, maar pinkstervuurtjes door het hele land

Putten, 19 februari 2021 – Op basis van advies van het interne kernteam van de Pinksterconferentie en gesprekken met de diverse overheidsinstanties heeft Stichting Opwekking het moeilijke besluit genomen om ook in 2021 geen Pinksterconferentie te organiseren op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Daarmee komen de plannen voor een kleinere conferentie met gezinnen overdag en jongeren in de avond op deze locatie te vervallen. Het besluit is genomen na professioneel en gedegen advies en na een tijd van gebed. Hiermee wil Opwekking haar verantwoordelijkheid nemen voor de mensen, en het werk dat de stichting is toevertrouwd. 

Digitale Pinksterconferentie
Ondanks de teleurstelling voor de jaarlijks duizenden bezoekers en medewerkers van de Pinksterconferentie wil Opwekking ook vooruitkijken en samen zoeken naar mogelijkheden om de boodschap te blijven verkondigen. De kerk heeft zich door de eeuwen heen en dwars door tijden van crisis altijd creatief en flexibel getoond en dat is ook nu hard nodig. Daarbij is de digitale ontwikkeling een krachtig middel.

Ook dit jaar benut Opwekking die mogelijkheden en zal het programma van de Pinksterconferentie geheel digitaal worden aangeboden. In samenwerking met diverse organisaties ontwikkelt Opwekking een gevarieerd programma en diensten voor alle doelgroepen. Een groot deel van de diensten zal live worden uitgezonden en te volgen zijn via het platform van de digitale Pinksterconferentie.

Lokale pinkstervuurtjes
Al eerder communiceerde Opwekking de droom dat, nu het niet in Biddinghuizen mogelijk is, er door het hele land lokale pinkstervuurtjes zullen ontstaan. Opwekking zal het organiseren hiervan ondersteunen door thuispakketten, die allerlei materialen bevat om samen de Pinksterconferentie te beleven. Ook voor groepen, zoals gemeenten, kringen en campings, is materiaal beschikbaar en wordt de mogelijkheid geboden om voor een deel het weekendprogramma zelf samen te stellen. Op de zondagmorgen is het plan met zoveel mogelijk mensen en kerken samen online het avondmaal te vieren.

Vanaf 1 maart is er meer informatie beschikbaar en kunnen de thuispakketten besteld worden via www.ikganaaropwekking.nl

Vergelijkbare artikelen

Reacties

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste verhalen

Jennifer werd bevrijd van de geest van Izebel: “We waren radeloos”

Jennifer Guetta is onderdeel van een atheïstisch gezin dat niet gelooft in het bestaan van een God. Echter raken ze door nieuwsgierigheid verstrikt in...

Hoe je leven verandert als je geen wees meer bent, maar een zoon of dochter

Het zoon- en dochterschap in het geloof is een onderwerp dat voor mij erg leeft. Het gaat over wie je bent, je identiteit ontdekken...

Religieuze organisaties leveren Rotterdam jaarlijks 200 miljoen euro op

Kerken en andere levensbeschouwelijke organisaties in Rotterdam leveren de overheid jaarlijks zo'n 200 miljoen euro op. Dat blijkt uit een onderzoek van het Verwey-Jonker...