Geestelijke honger in Nederland is groot, meer dan honderd keuzes voor Jezus op straat

Terwijl de lockdown voortduurt en veel Nederlanders somber en moedeloos zijn, is de honger naar God misschien wel groter dan ooit. Afgelopen weekend trokken diverse christenen naar buiten om mensen over Jezus te vertellen. Dat zorgde voor vele tientallen mensen die Jezus aannamen.

Het vurige koppel Jimmy Peperkamp en Quincy Laarhoven gingen samen evangeliseren in Dordrecht. Op het begin moesten ze even over een drempeltje en was niet iedereen direct open. Maar al snel kwamen ze veel openheid tegen.

Jimmy vertelt: “Net buiten de binnenstad waren twee meiden aan het blowen. Daar gingen we naartoe, maar al best wel snel kwam de politie aanlopen en moesten ze hun ID-kaart laten zien.”

“Ze kenden de Bijbel en na een tijdje gepraat mochten we voor hen bidden en toen hebben ze Jezus aangenomen. Op het begin leken ze niet zo open, maar toen Quincy hen vertelde over eeuwige redding, wilden ze dat heel graag. Toen hebben we samen met hen een gebed gebeden.”

Amsterdam
De kerk River Church Amsterdam ging afgelopen weekend met veertig man de straat op. Dat doen ze wekelijks. Ook zij merkten hoe open de mensen op dit moment zijn. Maar liefst 125 mensen baden een gebed mee om Jezus aan te nemen.

In het centrum van Amsterdam was er ook het event Heart to Heart, waarbij veel mensen een ontmoeting kregen met God op straat. Twee jongens op de foto namen allebei Jezus aan.


Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen