Geïntimideerd

Laten we in deze periode niet zo geïntimideerd zijn door de tegenstander want anders lijken we op het volk Israël wat zo bang was. Nadat ze jaren in de woestijn hadden doorgebracht mochten ze eindelijk het Beloofde Land in. “Wij zullen in het land sneuvelen en onze kinderen en vrouwen zullen gevangen genomen worden”, klaagden ze.

Reuzen verslaan
Maar twee van de verspieders lieten een heel ander geluid horen. Ze vertrouwden op God. Het waren Jozua en Kaleb. Zij zagen het wél zitten om het Beloofde Land in te nemen en de reuzen te verslaan. Ze probeerden het volk nog te overtuigen: “We kunnen zonder probleem optrekken want we kunnen ze makkelijk aan.” 

De vijand
Maar de anderen waren zo onder de indruk van de reuzen dat ze bang werden en geïntimideerd. “Het land verslindt zijn inwoners.” Terwijl Kaleb en Jozua zich richtten op de vruchten en zegen van het land, waren zij alleen maar bezig met de kracht van de vijand.

Wij richten ons niet op de antichrist maar op Jezus Christus!

Uitslag van de strijd
Maar ja, dat is toch nooit Gods bedoeling? God heeft ons toch al duidelijk in zijn Woord laten zien dat wij meer dan overwinnaars zijn? We weten de uitslag van de strijd toch al? En we weten dat de vijand rondgaat als een briesende leeuw maar we weten ook dat de Leeuw van Juda die strijd al heeft gewonnen. 

Onthutst
We weten dat we op aarde zullen lijden. Dat is toch niks nieuws? Waarom zijn we er dan zo onthutst van? De laatste periode op aarde is nu wellicht aangebroken, we zullen het herkennen zoals we aan de vijgeboom zien dat het voorjaar begint. 

Weest sterk en moedig!

Verlost van de boze
Want voordat de nieuwe hemel en de nieuwe aarde komen, zal er een periode zijn van beproeving en misschien wel van verzoeking. We mogen dan bidden dat God ons niet in verzoeking leidt maar dat Hij ons verlost van de boze. Maar die boze zal als briesende leeuw heus wel zijn best doen. Alleen wij hoeven daar niet door geïntimideerd te zijn want wij kijken naar de Leeuw van Juda! Wij richten ons niet op de antichrist maar op Jezus Christus!

Wees niet bang
Wees niet bang, maar wees sterk en dapper zegt Jozua ook tegen ons vandaag. En laten wij ons richten op de vruchten van het Beloofde land in plaats van op de kracht van de vijand. Steeds houden wij de Heer voor ogen, met Hem aan onze zijde wankelen wij niet.

(Zie Numeri 13 en Psalm 16:8)

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen