Geldt de meldplicht bij meer dan vijftig bezoekers ook voor (openlucht)kerkdiensten?

Afgelopen weekend hield premier Rutte samen met minister De Jonge weer een corona-persconferentie, waarbij hij nieuwe maatregelen aankondigde. Zo geldt in grote delen van de randstad – wat bekend zou staan als ‘corona-haard’ – dat je met maximaal vijftig mensen mag samenkomen. Geldt dit ook voor de kerk?

Volgens Rutte is het geen symboolpolitiek. “Hoe later op de avond, hoe moeilijker die anderhalve meter. Wat je met deze maatregel bereikt is dat je voorkomt dat mensen met te veel alcohol op te dicht bij elkaar blijven staan.”

Vrijgesteld
Desondanks gelden deze maatregelen niet alleen voor horeca, maar ook voor andere grote samenkomsten, zowel buiten als binnen. Dat zorgt voor vragen bij kerkleiders: mag je nog wel met meer dan vijftig mensen samenkomen voor (openlucht)kerkdiensten?

Het antwoord is ‘ja’. Voor kerken is er goed nieuws. Samen met begrafenissen, demonstraties en dans- en theatervoorstellingen, zijn kerken vrijgesteld van deze regel, vertelde minister De Jonge tijdens de persconferentie. Lees hier meer, naar aanleiding van de persconferentie.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen