Genezen van gebrokenheid en afwijzing; Roxanne deelt haar prachtige getuigenis

Roxanne wordt als ze 14 maanden is, geadopteerd en komt terecht in een gezin met nog twee andere adoptiekindjes. Met haar oma gaat ze wel eens naar de kerk maar verder heeft ze er niet veel mee. Ze krijgt een relatie met een man die wel gelovig is opgevoegd maar niet meer dicht bij God leeft. Het twee keer verliezen van een kindje door vroeggeboorte zorgt voor groot verdriet en Roxanne en haar man weten niet meer hoe ze hieruit moeten komen.

Haar man besluit terug te gaan naar God en Roxanne volgt dit proces vanaf de zijlijn, terwijl ze zelf ook steeds nieuwsgieriger wordt naar het geloof. Als tijdens een gesprek met een aantal christenen iemand aanbiedt voor haar slaapproblemen te bidden, zegt ze tot God: “Heer, als U dan echt bestaat, dan moet U het maar bevestigen met een hele nacht slaap.” De volgende ochtend wordt ze wakker nadat ze als een roos heeft geslapen en komt ze tot geloof. Dit is het begin van een tocht waarin ze God beter wil leren kennen. Ze gaat de Bijbel lezen en volgt Bijbelstudies.

Verdiepen in Gods Woord
Het verdiepen in Gods Woord zorgt ervoor dat ze begrijpt dat een aantal problemen waar ze mee te kampen heeft, veroorzaakt worden door gebondenheid. Het lukt haar niet om hier zelf uit te komen maar God leidt haar door een proces waarbij Hij helpt om steeds een stukje op te lossen. Het verdriet om hun verloren kindjes, het gevoel van afwijzing door de adoptie, angsten en woede-uitbarstingen. Tot ze uiteindelijk vraagt aan God om haar te laten zien waar de wortel ligt van dit alles en Hij openbaart dat er fraude is gepleegd rondom de adoptie, waardoor ze in één klap haar hele identiteit kwijt is.

Ook hier leidt God haar in haar zoektocht naar haar identiteit. Een moeilijke stap hierin is het vergeven van de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze fraude. Hierbij heeft ze ook veel aan de Bijbelschool van Frontrunners, met name de modules ‘je identiteit in Christus’ en ‘geloof en overwinning’. God vult de leegte in Roxanne op met haar nieuwe identiteit in Christus. In een van de lessen op de Bijbelschool wordt onderwezen over spreken tegen je bergen. Door dit vervolgens meteen in praktijk te brengen verdwijnt Roxannes berg. Het vergevingsproces is een belangrijke stap naar haar bevrijding toe. Tijdens een bevrijdingsdienst van Frontrunners wordt ze uiteindelijk bevrijd van lasten en demonische gebondenheid. Alle angsten, woede en gevoel van afwijzing verdwijnen en ze verandert volledig. Ze is een nieuwe schepping.

Bijbelschool
Terugkijkend zegt Roxanne: “God heeft als Vader de plaats ingenomen van de biologische familie die ik niet ken. Hij is mijn steun en toeverlaat in alles, mijn veilige haven.”

De Bijbelschool veranderde haar leven: ”Ik kwam binnen als dood vogeltje zonder identiteit en ga nu het volgende jaar in met identiteit, vreugde en kracht. God heeft een heel groeiproces tot stand gebracht en […] mij aan alle kanten vernieuwd.” Roxanne wil iedereen bemoedigen God te gaan zoeken en Hem te betrekken bij dingen waar je tegenaan loopt. “God doet wonderen. Hij is nog steeds Dezelfde, vroeger, vandaag en tot in eeuwigheid. Wat Hij voor mij heeft gedaan wil Hij ook voor u doen.”

Via deze link kun je het hele filmpje bekijken:

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen