George ziet kerken in Apeldoorn samenkomen door openluchtmanifestatie: “Eenheid is een noodzaak”

Voorganger George Pattipeilohij zegt veel verdeeldheid te zien tussen kerken in Apeldoorn en betreurt dat. Om daar verandering in te brengen, reikt hij uit naar andere gemeenten. “Het is belangrijk om niet alleen voor je eigen toko te gaan, maar als kerkgenootschappen samen te werken. Er wonen 164.000 mensen in onze stad, dus er is nog een hoop te doen.” Op 14 maart zal het openluchtmanifestatie ‘Kom laten wij aanbidden’ plaatsvinden. Daar werken verschillende kerken aan mee.

“Tijdens de openluchtdienst willen we samen God zoeken en Hem grootmaken in onze stad, omdat we geloven dat het antwoord op de nood van de mens nog steeds Jezus Christus is. God is zeer bewogen met de mensen van deze wereld.”

“Als kerkleiders, inclusief mezelf, moeten we in de spiegel en ons afvragen of we nog steeds met de opdracht van God bezig zijn. Wat is onze getuigenis in de stad? Zetten we ons in voor de verlorenen?”

God is bezig
Pastor George ziet God desondanks werken in de stad. “Ik zie dat God bezig is, ook in de traditionele kerken. Ik spreek weleens in traditionele kerken en ik zie een honger naar God! Ik zie een verlangen in mensen wakker worden.”

“Het is belangrijk dat we als kerk de eenheid uitstralen, die wij niet kunnen bewerkstelligen, maar die van God moet komen.”

Bij de openluchtmanifestatie ‘Kom laten wij aanbidden’, doen al vijf kerken mee. George verwacht dat nog meer kerken aanhaken. “We hebben de kerken waar we een relatie mee hebben uitgenodigd. Het is belangrijk dat we als kerk de eenheid uitstralen, die wij niet kunnen bewerkstelligen, maar die van God moet komen.”

George kijkt uit naar de samenkomst. “Ik ben God zoveel dank verschuldigd. Ik ben verslaafd geweest aan heroïne en cocaïne en God heeft me ervan bevrijd. Ik ben nu 35 jaar getrouwd en volledig vrijgezet door God! Sindsdien wil ik helemaal voor Hem gaan.”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen