Gepeste Joost vond nieuwe hoop toen hij God ontmoette: “Ik ben een veranderd mens”

Joost Neijenhof werd op de basisschool gepest en dat gaf hem een laag zelfbeeld. Toen ook nog zijn ouders uit elkaar gingen, kwam hij in een negatieve spiraal terecht. Totdat hij een ontmoeting kreeg met God. “Ik was op een weekend van Rotsvast en daar heb ik de aanwezigheid van God sterk gevoeld. Sindsdien ben ik enorm veranderd”, vertelt Neijenhof tegen revive.nl.

“Ik ben op de basisschool veel gepest, bijvoorbeeld om mijn uiterlijk. Hierdoor kreeg ik een laag zelfbeeld en had ik het gevoel had dat ik niet goed genoeg was. Gelukkig had ik een fijne plek thuis waar ik me veilig voelde.”

Scheiden
“Dit veranderde alleen toen mijn ouders gingen scheiden. Ik verloor de plek waar ik me veilig voelde. Hierdoor ging ik geloven wat de pesters tegen mij zeiden. Nadat mijn ouders gescheiden waren, werd ik niet alleen meer gepest met mijn uiterlijk, maar ook omdat mijn ouders gescheiden waren. Er werd zelfs gezegd: ‘Het is jouw schuld dat je ouders gescheiden zijn’.”

“het probleem is alleen dat wij mensen graag erkenning krijgen van andere mensen en we geloven het meestal ook.”

“Het was natuurlijk niet mijn schuld dat mijn ouders gescheiden waren en ik ben zeker niet lelijk, het probleem is alleen dat wij mensen graag erkenning krijgen van andere mensen en we geloven het meestal ook. Als iedereen het zegt moet het wel waar zijn, toch?”

Het was een heftig moment in het leven van Joost. “Daar sta je dan als tiener. Je gelooft dat je lelijk bent, je gelooft dat het jouw schuld is dat je ouders gescheiden zijn en nog meer negatieve dingen die ik er zelf nog bij bedacht. Gelukkig kwam er een punt in mijn leven waar ik de echte liefde van God heb leren kennen.”

Rotsvast
Dat gebeurde tijdens een weekend van Rotsvast. “Toen gingen we bidden en daar ervoer ik de aanwezigheid van God. Op dat moment wist ik dat de dingen die over mij gezegd waren niet waar bleken te zijn.”

“Daar wil ik niet mee zeggen dat alles goed was en ik er geen last meer van had, maar ik ging mezelf accepteren om wie ik ben, en ik besefte dat God bij mij is. Sindsdien ben ik een veranderd mens. Ik geloof dat ik geliefd, gewild en goed ben. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor jou!”

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in Nederland!

Laatste artikelen